23948sdkhjf

Storinvestor lægger nyt tocifret millionbeløb hos jysk sensor-producent

Sensorproducenten ReMoni har netop modtaget en samlet investering på 13,6 millioner kroner til at udvide deres eksisterende platform. ReMoni producerer clamp-on sensorer til monitorering af energi og teknik i bygninger.

Læs også: Aalborg-firma vil bore 10.000 sensorer i jorden

Virksomheden kalder i en pressemeddelelse investeringen for ”atypisk,” fordi den både består af en privat og en offentlig investering.

- Det er stærkt

Det offentlige rygstød kommer fra Innovationsfonden og beløber sig på 3,6 millioner kroner, mens de resterende 10 millioner kroner stammer fra virksomhedens storinvestor Kenneth Iversen, der købte sig ind i virksomheden i april.

Dermed har Kenneth Iversen lagt i alt 30 millioner kroner i ReMoni på bare seks måneder. 

- Det er stærkt, at Kenneth Iversen og Innovationsfonden går sammen om investering i grøn teknologi til nem og billig måling af flow. Alle parter får en bedre investering, og vi gavner den nødvendige omstilling til at imødegå klimakrisen, siger Bo Eskerod Madsen, der er CEO i ReMoni.

Læs også: Aalborg-virksomhed er med: Nu starter opgradering af hjertestartere

ReMonis clamp-on flowmåling bruger ultralyd til at overvåge flow – altså mængden af væske, der løber igennem et rør over en given periode.

Millioninvesteringen skal gå til anden fase i udviklingen af clamp-on flowmåling af vand og varme. Første fase er udvikling af en prototype og anden fase videreudvikling til et markedsklart produkt.

Pointen er, at målingerne kan foretages uden på eksisterende rør, så man undgår at skære ind i rørene for at montere måleren.

Fakta

- Navnet ReMoni er en forkortelse for ”Resource Monitoring”.

- ReMonis nuværende løsning består af strømmåling, med sensorerne PowerMoniSpot og PowerMoniMain, og temperaturmåling med sensoren HeatMoniSpot. Clamp-on sensorernes helt nye teknologi giver dig detaljerede målinger og mulighed for at indstille alarmer i ReCalc og ReCalc MoniTor for at opdage og forebygge uhensigtsmæssig drift.

- I foråret 2020 tiltrådte Kenneth Iversen som bestyrelsesformand i ReMoni. Kenneth Iversen er kendt som danskeren, der i 2011 solgte succesvirksomheden Unimerco for 1,44 milliarder kroner. 

- ReMoni er grundlagt i 2014 af CEO Bo Eskerod Madsen og opstartet i Østbirk, Danmark.

- Bo startede sin karriere som elektriker langt ude på landet og har en ph.d. i analytisk statistik (også kaldet Data Science) fra Danmark og New Zealand.

- ReMoni designer, udvikler og producerer selv sensorer og cloud-teknologi.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.067