23948sdkhjf

Rider på IoT-bølgen: Lyngby-firma runder gateway nummer 1000

Teknologivirksomheden Indesmatech har netop rundet en milepæl og solgt virksomhedens gateway nummer 1000.

De mange gateways er primært solgt i Norden, primært Danmark og Sverige. Det fortæller Søren Manicus, der er medstifter af Indesmatech.

- IoT har taget fart, og nu ser vi effekten af det. Markedet er kun lige begyndt, så de næste 1000 skal vi klare hurtigt. Det er ikke kun en milepæl for os, men i særdeleshed også for teknologien, siger han.

Han fortæller, at det særligt er her i 2020, at salget er vokset.

- For et år siden købte kunder en, to eller fem gateways ad gangen. Nu får vi ordrer på 10, 50 og 100 gateways, siger Søren Manicus.

Open Source IoT

De mange solgte gateways samler data fra IoT-enheder på det såkaldte LoRaWAN-netværk, som er en Open Source IoT teknologi der giver mulighed for at lave netværk uafhængigt af teleoperatører.

Det er dermed muligt for kunden via en gateway at bygge og udvide sit eget netværk til indsamling af data fra IoT-enheder uden at tænke på den generelle dækning, driftsstatus med mere.

- Kunderne spænder fra kommuner, der vil i gang med smart-city strategier, til virksomheder der producerer enheder, der har brug for kunne fjernaflæse eller monitorere på afstand. Med en LoRaWAN-gateway er de ikke afhængige af andre for at skabe net-dækning et specifikt sted, og det giver sikkerhed og en fleksibilitet, siger Søren Manicus.

Et godt år Og nu ligger verden åben for Indesmatech, der ser ind i et travl 2021.

- LoRaWAN-netværket har eksisteret i de sidste fem år, og det er virkelig gået stærkt med at få folks øjne op for det inden for det sidste år. 2020 har trods corona været eksekveringens år, hvor vi virkelig har fået nogle produkter ud. Det har været et godt år, siger Søren Manicus.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063