23948sdkhjf

Officielt: Danmark får en ny klynge for automation, robotter og droner

Danmark får ved årsskiftet en ny samlet klynge for virksomheder, der beskæftiger sig med droner, automation og robotter.

Klyngen får hovedsæde i Odense, men kommer også til at have aktiviteter i Aarhus, Aalborg og Sønderborg. Desuden arbejdes der på at etablere et kontor i hovedstadsområdet, fremgår det af materiale fra Uddannelses- og Forskningsministeriet.

- Danmarks robot-, automations- og dronevirksomheder er drevet af behovet for accelerere væksten og innovation, og det er præcis det, vi ønsker at gøre i den nye landsdækkende klynge. Vi har samlet hele økosystemet og ser frem til at samarbejde med virksomheder og videnspartnere på en bred vifte af teknologiske områder, på tværs af geografi og værdikæde, siger Mikkel Christoffersen, klyngedirektør i Odense Robotics i en pressemeddelelse fra Odense Robotics. 

Klyngens aktiviteter vil spænde over teknologier såsom menneske-robot-interaktion, kunstig intelligens, etablering af startups, den moderne teknologisk rolle i den grønne omstilling og meget andet. 

Tre klynger i én

Den nye klynge skal hedde Odense Robotics og har været over et år undervejs. Den er et produkt af, at de tre tidligere klynger UAS Denmark, RoboCluster og Odense Robotics har forenet deres netværk. I alt har cirka 150 aktører inden for branchen underskrevet en støtteerklæring til den nye klynge. 

Og der er klare fordele i at samle kræfterne fra de tre områder i én klynge.

Det har Mikkel Christoffersen, klyngedirektør i Odense Robotics, tidligere fortalt til Electronic Supply.

- Der er mange fællesmængder indenfor forskning, innovation og udvikling af robotter og droner og derfor giver det rigtig god mening at vi nu samler de to områder i én og samme klynge, hvor netop innovation og udvikling er omdrejningspunkt. Software og applikationsudvikling er fx meget af det samme for begge områder – og det er her, vi skal tappe ind i mange nye synergier i det nye setup, siger han.

Klyngen er desuden grundlagt på samarbejder med Aalborg Universitet, Aarhus Universitet, Designskolen i Kolding, DTU, Force Technology, SDU og Teknologisk Institut.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.141