23948sdkhjf

Selektro sejrer over sygdom

Den midtjyske virksomhed har et konstant lavt sygefravær på 2-3 %. Åbenhed, medinddragelse og godt fysisk arbejdsmiljø er nøgleordene.
Ifølge administrerende direktør Jan Laursen er der ikke gjort en særlig indsats for at holde det lave sygefravær. Ganske vist arbejder Møldrup-virksomheden aktivt med emnet, blandt andet gennem et medarbejderrettet sundhedsprojekt gennem 3F, men direktøren mener først og fremmest, at det lave sygefravær skyldes virksomhedens ledelsesfilosofi og kultur. Det skriver Servicecenter for Sygdomsforebyggelse & Arbejdsfastholdelse under jobcenter Viborg i sit nyhedsbrev.

Hele filosofien i Selektro’s kultur og ledelse er bygget op om nøgleordene åbenhed, medinddragelse og godt fysisk arbejdsmiljø.

En simplere verden
Når det drejer sig om åbenhed, er Jan Laursens filosofi, at arbejdsglæden i høj grad afhænger af et højt informationsniveau, og hver gang der sker ændringer i virksomheden, kalder direktøren derfor medarbejderne sammen og informerer dem.

- Der er ingen skjulte dagsordner. Verden er meget simplere, når der ikke er skjulte dagsordner, man skal kunne stole på, at man får de rigtige informationer, siger Jan Laursen til nyhedsbrevet.

Specielt da Selektro under finanskrisen måtte reducere bemandingen, fandt man ud af, hvor stor betydning det havde at spille med åbne kort.

Fysisk arbejdsmiljø i fokus
Medarbejderne informeres også om ledelsens beslutninger på såkaldte ”tavlemøder”, der afholdes hver fjortende dag, hvor virksomhedens salgschef Karl-Peter Andersen også deltager.

Her har medarbejderne mulighed for at stille forslag til ændrede arbejdsgange og til indkøb af udstyr, der kan gøre det fysiske arbejdsmiljø bedre. For netop det fysiske arbejdsmiljø er også et af kernepunkterne i det lave sygefravær mener Jan Laursen.

- Vores indstilling er, at folk ikke skal blive ødelagt af deres arbejde. Og der tror jeg på, at det at ledelsen har fokus på det – medarbejderne værdsætter det. Jeg har selv siddet med det hele, så jeg synes, at hvis ikke jeg kan holde ud at gøre det, så skal andre heller ikke, siger Jan Laursen.

Om Selektro
Selektro udvikler og producerer elektroniske løsninger inden for både både hard- og software, elektronikmontage og tavleproduktion. Virksomheden har til huse i Møldrup nord for Viborg og har i dag 61 medarbejdere.
Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078