23948sdkhjf

Desinfektions-robot tager prisen som Danmarks mest bæredygtige sundhedsløsning

Blue Ocean Robotics og datterselskabet UVD Robots har produceret Danmarks mest bæredygtige sundhedsløsning. Det fortæller virksomheden i en pressemeddelelse efter at have modtaget prisen ved SDG Tech Awards i København torsdag aften.

Blue Ocean Robotics og UVD Robots løsning betegnes verdens mest avancerede desinfektionsrobot, der autonomt kan køre rundt og sikre rene omgivelser på hospitaler, i lufthavne, hoteller, og mange andre steder til at sikre smittefrie miljøer.

Løsningen er udbredt til flere end 60 lande og er udviklet i samarbejde med forskere og specialister på Odense Universitetshospital gennem de seneste seks år.

- Vi er stolte af at kunne bidrage til både større tryghed og en mere bæredygtig udvikling i verden ved hjælp af vores desinfektionsrobotter, som er udviklet ved at kombinere de nyeste teknologier inden for autonome mobile robotter og sensorer med den seneste forskning inden for infektions- og mikrobiologi. Vi ser denne kåring som en flot anerkendelse af vores vision om at skabe robots for humans, siger Claus Risager, CEO i Blue Ocean Robotics, i forbindelse med prisuddelingen.

Det er organisationen Sustainary, der står bag kåringen af Danmarks mest bæredygtige løsninger.

Formålet med kåringen er at skabe større kendskab til Danmarks mest bæredygtige løsninger, så de kan vinde endnu større udbredelse globalt. Organisationen har gennemgået 200 nomineringer af danske teknologier, der fremmer en bæredygtige udvikling og FNs verdensmål. Dette sker som et led i EU-kommissionens Green Impact Week, der finder sted i denne uge.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094