23948sdkhjf

Sådan ser Vestas’ nye organisation ud

Vestas udvider direktionen til seks medlemmer med det formål at sikre flere ressourcer til de kunderelaterede funktioner.
Det er ikke blot koncernens funktionærer og timelønnede, der kommer til at mærke torsdagens afskedigelser hos Vestas. Også i koncernens ledelse er der blevet rokeret markant rundt.

Fremover vil Vestas’ direktion derfor blive udvidet markant fra de nuværende to medlemmer til seks. Det sker med en ny opdeling af koncernens aktiviteter i fem enheder; Manufacturing, Turbines, Global Solutions & Services, Finance samt Sales.

Produktionsenheder samles
Specielt inden for Vestas’ produktions- og udviklingsaktiviteter kommer den nye organisation til at sætte sig mærkbare spor.

De hidtidige produktionsenheder; Towers, Control Systems og Nacelles samles i en Nacelles & Components-enhed, som sammen med Blades kommer til at udgøre Manufacturing-divisionen. Formålet med sammenlægningen er at skabe omkostningssynergier og reducere den investerede kapital i fabrikkerne.

Derudover etablerer Vestas en Global Sourcing-enhed som en del af Manufacturing-divisionen, der skal fokusere på de muligheder, som ligger i at outsource dele af produktionen til eksterne leverandører.

Udviklingsafdeling splittes i to
Den nye organisation indikerer også, at der vil komme øget fokus på udvikling. Aktiviteterne i den hidtidige Technology R&D-division deles nu ud i Turbines- og Global Solutions & Services-divisionerne.

Selve udviklingen af nye vindmøller vil finde sted i Turbines-divisionen, mens Global Solutions & Services skal stå for udvikling af før- og eftersalgs-aktiviteter, som er blevet en stadig vigtigere del af Vestas’ forretning.

- Vi ændrer organisationen med en ny Global Solutions & Services-enhed gearet til at udvikle nye services til eksisterende og kommende vindkraftsystemer, så vi udnytter vores unikke viden om vind. Dermed styrker vi Vestas’ evne til at udvikle kundernes forretninger i en stadigt mere højteknologisk-drevet vindenergibranche, siger Vestas’ koncernchef Ditlev Engel.

Farvel til flere direktører
Sidst men ikke mindst vil Vestas med den nye Finance-division samle ansvaret for alle forretningsenheders økonomi centralt for at skabe en stærkere økonomistyring, og med Sales-divisionen skal koncernens salgsaktiviteter også styrkes.

Omorganiseringen betyder, at Vestas’ direktion udvides fra de nuværende to til seks. Ditlev Engel fortsætter som CEO og Henrik Nørremark fortsætter ligeledes som vice CEO og bliver desuden leder af Manufacturing-divisionen og midlertidig leder af Finace-divisionen. Som leder af Turbines-divisionen har man udpeget Anders Vedel, der hidtil har været senior vice president i Plant Operations i Technology R&D, og som leder af Sales har man udnævnt Juan Araluce, der hidtil har været president for Vestas Mediterranean. Lederne af Global Solutions & Service og den permanente leder af Finance er endnu ikke udpeget.

Det betyder samtidig, at en række folk forsvinder fra toppen af Vestas-hierarkiet. Det drejer sig om forsknings- og udviklingsdirektør Finn Strøm Madsen, direktør for Vestas Offshore, Anders Søe-Jensen, IR-direktør Peter Wenzel Kruse samt administrerende direktør for Vestas Control System Bjarne Ravn Sørensen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.453