23948sdkhjf

Cre8tek har indhentet det forsømte og vækster 10 procent

Hos den nordjyske EMS-virksomhed Cre8tek blev man ekstraordinært hårdt ramt af corona-krisen i foråret. Virksomhedens udviklingsafdeling og fabrik i Shenzhen, Kina blev fuldstændigt lukket ned i fem uger. 

Det gav selvfølgelig et gevaldigt efterslæb for efterfølgende at nå på omgangshøjde i ordrebøgerne. Men det er nu lykkedes.

- Der har været rigtig meget overarbejde derude. Og så har vi kørt med toholdsskift i støberiet lige siden, fortæller Poul Dørup Olesen, der er administrerende direktør i Cre8tek til Electronic Supply.

Og ikke alene var der ekstra travlt med at få indhentet det forsømte. Hos Cre8tek har man i løbet af året, og navnligt i de seneste måneder oplevet tilgang af mange nye produkter. Og samlet set forventer Cre8tek at vækste med 10 procent på omsætningen i år.

- Der er mange nye produkter på vej. Mange kunder har måske ikke haft så travlt med driften, og så har de hevet fremtidsprodukterne op af skuffen, siger Poul Dørup Olesen, der også kan se en tendens til, at der nu kommer en hel masse nye produkter, der relaterer sig til det nye 5g netværk.

Trenden er drevet af IoT-projekter, kan vi se, fortæller Poul Dørup Olesen.

De aflyste messers år
Mens der er fuld fart på fabrikken i Kina, så går det lidt mere trægt på hovedkontoret i Hjørring. I løbet af året har man faktisk skåret ned fra tre medarbejdere til to. Og det kommer som en direkte konsekvens af restriktionerne for at bremse smittespredningen.

- Vi havde satset på og forberedt os på at skulle ud på mange messer i år. Noget som vi ikke rigtig har gjort så meget i de senere år. Men messerne er jo blevet aflyst fra en kant, så det har desværre betydet, at vi har måtte skære ned, siger Poul Dørup Olesen, der også pointerer, at den nye virkelighed med salgsmøder og præsentationer online har frigivet rigtig mange timer, hvor man før sad på landevejene eller i lufthavne på vej til og fra møder.

Cre8tek blev stiftet i 2011 af de to ingeniører Yilin Pei og Poul Dørup Olesen, der fortsat leder Cre8tek fra henholdsvis Shenzhen og Hjørring. Der er pt. omkring 150 medarbejdere på fabrikken i Shenzhen, Kina.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.063