23948sdkhjf

RTX træder et lille skridt tilbage i jagten på milliarden

Det blev ikke i det seneste regnskabsår, at nordjyske RTX A/S, der producerer trådløse teknologiske løsninger, for alvor tog store skridt mod målsætningen om at omsætte for en rund milliard.

Man kom ellers rigtig godt fra start og vækstede 10 procent i første kvartal. Men der var før verden for alvor kendte til nedlukninger og smittebekæmpelse.

Faktisk endte corona-pandemien at skære en procent af omsætningen for hele året. Således lander man på 555 millioner kroner mod 560 millioner kroner sidste år.

Til gengæld kan man hos RTX glæde sig over, at man er blevet bedre til at profitere på driften. EBITDA er hævet fra 100,2 millioner kroner sidste år til 108,2 millioner kroner. Det kommer som et resultat af en skarp omkostningsstyring. 

RTX A/S beskæftiger sig med design, udvikling og produktion af produkter til wireless kommunikation på tværs af en bred vifte af applikationer.

Udviklingen i de forskellige segmenter:

Business Communications, som er rettet mod Enterprise markedssegmentet, realiserede en omsætning på DKK 382 mio. (2018/19: DKK 387 mio.), hvilket var en stort set flad udvikling med et fald på 1%.

Omsætningen fra Enterprise headsets, en nylig udvidelse af programmet, steg, hvorimod omsætningen fra Enterprise håndsæt og basestationer faldt en smule. Den aggregerede omsætning fra de fem store rammeaftaler med produkter på markedet steg en smule i løbet af året, mens omsætningen fra mindre kunder faldt i årets løb. Korrigeret for valutakursudviklingen var ændringen i omsætning -2%.

Design Services, som er rettet mod ProAudio og Healthcare markedssegmenterne, realiserede en uændret omsætning på DKK 174 mio. (2018/19: DKK 174 mio.).

Omsætningen i Healthcare-segmentet steg med 61% drevet af et større efterspørgsel på intensive patientovervågnings- systemer, og med RTX’s strategi om at konvertere produktsalg til fulde ODM-produkter, og dermed opnå en større andel af værdikæden. Omsætningen fra ProAudio-segmentet faldt med 12%.

Omsætningen i ProAudio fra salget af timebetalt udviklingsarbejde faldt, mens den tilbagevendende omsætning fra produktsalg og royalties steg i overensstemmelse med RTX’s strategi.

Stigningen i produktsalg var dog mindre end forventet ved årets start på grund af påvirkningerne af COVID-19 på en del af ProAudio-markedet, især for de områder i af ProAudio markedet som er rettet mod live-begivenheder. Korrigeret for valutakursudviklingen var omsætningen ligeledes uændret.

- Regnskabsåret har været ganske anderledes end hvad nogen kunne have forventet. Jeg mener, at RTX’s solide indtjening i det forløbne år, set i lyset af den udfordrende situation i hele verden, vidner om en holdbar forretningsmodel, vores medarbejderes dedikerede indsats samt vores stærke samarbejde med kunderne, som er markedsførende indenfor deres respektive segmenter, siger Peter Røpke, CEO for RTX A/S i en skriftlig kommentar i årsrapporten.

Skarp styring 
Hos RTX A/S er man, set i lyset af corona-krisen, tilfredse med at slutte året med en indtjening indenfor de oprindelige forventninger på trods af en omsætning, som blev lavere end oprindeligt forventet.

Forventningen til det kommende år er fortsat præget af usikkerhed forårsaget af corona-pandemien. RTX melder derfor forsigtigt ud, at man forventer en omsætning i 2020/21 i spændet i mellem 545 og 600 millioner kroner.

Og samtidig fortsætter man den skarpe omkostningsstyring og holder udelukkende fokus på de udviklingsprojekter, der har det højeste vækstpotentiale.

De langsigtede planer om organisk vækst og den runde milliard er ifølge ledelsesberetningen ikke aflyst, men blot skubbet et år længere ud i fremtiden. Så ikke indenfor 3-5 år, men 4-6 år.

RTX A/S
mio. kr. 2019/20 2018/19
Nettoomsætning  555.9 560.3
Bruttofortjeneste 309.3 316.9 
EBITDA  108.2 100.2 
Årets resultat  63.1 71.4 
Balancesum 533.6 463.3
Egenkapital  352.2 347.4
Antal ansatte  292  277
Regnskabsåret blev afsluttet 30. September 2020.
Læs mere om: RTX
Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094