23948sdkhjf

Opkøb fastsætter Mita-Tekniks værdi

Axcel køber 70 procent af vindmøllevirksomheden fra Rødkærsbro, som nu anslås til at have en værdi på mere end 800 mio. kr.
Axcel har købt en majoritet af den fremadstormende vindmøllevirksomhed Mita-Teknik på 70 procent.

Det skriver Børsen, som på baggrund af kilder i branchen anslår Rødkærsbro-virksomheden til at have en værdi på over 800 mio. kr.

- Det er en rigtig god virksomhed og rigtig gode virksomheder koster penge, siger Jacob Thygesen, partner i Axcel, til dagbladet men vil – i lighed med de sælgende parter fra Mita-Teknik – ikke oplyse en præcis pris.

Pris fra 2010 gav interessen et boost
Direktør Jesper Andersen, som overtog virksomheden fra sin far, Holger Andersen, der stiftede Mita-Teknik i 1969, lægger ikke skjul på, at interessen for virksomheden har været stor fra både ind- og udland.

De første henvendelser kom allerede for 10 år siden, men først sidste år besluttede familien sig for aktivt at se på mulighederne for et salg.

Det var især, da rådgivervirksomheden Ernst & Young i 2010 kårede virksomheden til Entrepreneur of the Year, at interessen skød i vejret.

Vil levere mere uden for vindmølleindustrien
De positive regnskaber har naturligvis også hjulpet, men ifølge Børsens kilder kan det dog også trække ned for eksempelvis kapitalfonde, at vækstmulighederne dermed kan virke begrænsede.

Det har både den nuværende direktion og Axcel dog taget højde for. Fremover vil man se på mulighederne for at levere mere til andre brancher end lige vindmølleindustrien.

Brødre fortsætter i virksomheden
42-årige Jesper Andersen fortsætter som adm. direktør i virksomheden, mens den 39-årige lillebror, Thomas, fortsat skal stå i spidsen for produktudviklingen. Endelig er der lillesøster Mia, 23 år, som fortsætter studierne til designteknolog på Teko.

Mita-Teknik har i dag 230 ansatte i Danmark, Kina, Indien og USA.
Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.081