23948sdkhjf

Her er Nordens bedste cleantech-virksomheder

Juryen har udpeget de 25 nordiske cleantech virksomheder, der skal dyste til Nordic Cleantech Open. To af disse er danske.
En jury på mere end 60 repræsentanter fra multinationale virksomheder har netop udpeget de 25 nordiske cleantech virksomheder, der skal dyste i finalen i Nordic Cleantech Open til april.

To af de 25 er danske. Det drejer sig om Black Silicon Solar og Danish Power Systems.

Repræsentanterne i juryen kommer blandt andet fra E.On, Fortum, BASF, 3M, Skanska, Tyrens, Metso, Stora Enso, Veolia Environment, Mærsk, Grundfos og Siemens.

97 ansøgere i 2012
Det er andet år i træk, at Nordic Cleantech Open løber af stabelen, og i år havde hele 97 nordiske virksomheder ansøgt om deltagelse. Kvaliteten i de mange ansøgninger har været så høj, at juryen sagtens kunne have lavet en Top 50.

- Det potentiale, der ligger i de 25 udvalgte virksomheder er intet mindre end imponerende. Man siger, at nogle af verdens mest succesfulde virksomheder blev grundlagt i krisetider. Jeg tror, at man vil sige det samme om mange af disse virksomheder om et par år, siger Alexander Bigge Lidgren, adm. direktør for Nordic Cleantech Open.

Forude venter et travlt program for virksomhederne, der i februar har kick-off-camp i Trolleholm i Sverige og et stort show-off i Pamplona i Spanien i marts.

Finalen finder sted i april i Lahti i Finland, hvor deltagere fra hele verden vil udpege vinderen.

Finalisterne fordelt på land
Sverige er det land, der deltager med flest finalister. De 10 svenske finalister er Cellfab, CentriClean Systems, Ekobalans Fenix, Lunavation, NeoZeo, Orexplore, Reformtech, Tomologic, Vasasensor og Zemission.

Finland deltager med 8 virksomheder: Asema Electronics, Ekolite, Enercomp, Enevo, MetGen, Numcore, Pegasor og Ultranat.

Fra Norge deltager fem virksomheder: Aquiloz, Carbatt, Norsetek, Re-Turn og ZEG Power, mens Danmark deltager med to virksomheder: Black Silicon Solar - Læs: Dansk cleantech-virksomhed i verdenseliten - og Danish Power Systems - Læs: Serieproduktion skal hjælpe brændselsceller på vej .

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094