23948sdkhjf

B&O fortsætter væksten og har overskud på driften

Bang & Olufsen opnåede tocifret vækst for andet kvartal i træk og plus på driften for første gang siden lanceringen af selskabets nye strategi i april 2020.

- Generelt er vi tilfredse med resultaterne i andet kvartal. Som kommunikeret i vores meddelelse i december, leverede vi et positivt EBIT samt tocifret vækst for andet kvartal i træk, siger Kristian Teär, CEO for B&O i en selskabsmeddelelse.

- Resultaterne var primært drevet af stærk eksekvering på vores strategiske prioriteter, succesfulde produktlanceringer og større kundeefterspørgsel på produkter til hjemmet, siger Kristian Teär.

B&O har et samlet overskud på 12 millioner kroner for første halvår, hvor man i samme periode sidste år tabte 60 millioner kroner.

Stolthed og usikkerhed

B&O tilskriver de positive resultater til strategieksekveringen og stor efterspørgsel på produkter til hjemmet. Det gælder både Staged og især Flexible Living-produkter.

- Vi er kommet langt med den første fase af den strategi, vi præsenterede i april. Vi har dog stadig meget arbejde foran os, og vi ser fortsat stor usikkerhed relateret til coronavirus, der påvirker forbrugere, samfund og virksomheder rundt om i verden, siger Kristian Teär.

- Men vi er på rette vej, og det skyldes ikke mindst de mange passionerede medarbejdere og partnere, der på trods af coronavirus, nedlukninger og hjemmearbejde har gjort en kæmpe indsats og tilpasset sig denne ekstraordinære situation. Jeg er meget stolt af det arbejde, de har udført, siger topchefen.

B&O fastholder forventninger til årets samlede resultat som udmeldt i slutningen af 2020.

Det betyder en forventet omsætning i spændet 2,3 - 2,5 milliarder kroner. Og et driftsresultat der lander et sted mellem et underskud på 50 millioner kroner til et overskud på 25 millioner kroner.

B&O
mio. kr. 2020/21 Q2 2019/20 Q2
Nettoomsætning 693 627
Driftsresultat 25 -77
Periodens resultat 12 - 60
Balancesum 2253 2341
Egenkapital 1111 1242
Antal ansatte 858 895
Q2 blev afsluttet 30. nov. 2020

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.11