23948sdkhjf

Nilfisk løfter sløret for lovende regnskab

Trods coronapandemien ser 2020 ud til at blive et helt godt år for Nilfisk. 

I forbindelse med regnskabet for tredje kvartal varslede rengøringsmaskinproducenten en organisk vækst på mellem -12 og -14 pct. og en overskudsgrad (ebitda-margin) på 10,5-11,5 pct. for hele året.

De foreløbige regnskabstal for 2020 ser imidlertid bedre ud, og Nilfisk løfter forventningerne. Det oplyser virksomheden i en fondsbørsmeddelelse torsdag morgen.

"Nilfisk har realiseret bedre resultater end forventet mod slutningen af året, og baseret på foreløbige, ikke reviderede tal forventer Nilfisk nu den organiske vækst for den samlede forretning at være omkring -11,5 pct. og ebitda-margin før særlige poster at være omkring 12,0 pct.," skriver Nilfisk.

De positive takter blev allerede luftet ved Q3-regnskabet. Dengang udtalte Hans Henrik Lund, adm. direktør for Nilfisk:

- Vi er glade for at se en stigning i markedsaktivitet og efterspørgsel i hele kvartalet efter den store påvirkning fra pandemien tidligere på året. Vi har været fuldt operationelle, og vores salgsrepræsentanter og serviceteknikere har fortsat støttet og serviceret kunder sikkert på tværs af markederne. Vi så mange nøglemarkeder vende tilbage til positive vækstrater i september.

Desuden gav en række omstruktureringer og en "stram omkostningsstyring" besparelser for over 15 mio. euro, hvilket også har bidraget positivt til det bedre end ventede resultat.

"Resultaterne for fjerde kvartal har været positivt påvirket af den gradvise åbning af markeder, og især af et fortsat højt niveau i salget af consumer-produkter samt et lavt omkostningsniveau som følge af fortsatte restriktioner for rejser og andre eksterne aktiviteter. Med den seneste stigning i nedlukninger og restriktioner på tværs af vores markeder som følge af covid-19-pandemien, ser vi fortsat en forøget usikkerhed for første halvår 2021," står der videre i selskabsmeddelelsen.

Nilfisk offentliggør sit årsregnskab 3. marts.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094