23948sdkhjf

21 millioner til danske rum-virksomheder

Fem danske virksomheder - Gomspace, Space Inventor, Gatehouse, Quadsat og Force Technology – får nu mulighed for at udvikle netop deres innovative idéer til rumteknologi med globalt markedspotentiale med støtte fra ESA og Uddannelses- og Forskningsstyrelsen.

Tre af projekterne har til formål at styrke ruminfrastrukturen for cubesatellitter. Gomspace og Space Inventor modtager støtte til projekter, som vil gøre de små satellitter i stand til at overføre data hurtigere og i større kvantiteter fra rummet til jorden, så de i tiltagende grad kan konkurrere med større og dyrere satellitter. Gatehouse-projektet vil tilpasse jordbaserede (3GPPP) teknologistandarder for mobilenheder og Internet of Things (IoT) tjenester, så de også kan bruges i små satellitter.

Ud over de tre projekter har virksomheden Quadsat, som er frontløber i den danske droneklynge på Fyn, fået støtte til at videreudvikle teknologi til billige test af satellitsignaler mellem antenner i rummet og på landjorden ved hjælp af droner. Det danske GTS-institut Force Technology har desuden fået støtte til at udvikle nye metoder til at teste kvaliteten af 3D-printede materialer til raketmotorer til løfteraketter, med dansk/britiske Orbex som partner.

Ansøgerne skal nu, sammen med ESA, arbejde på at færdiggøre projektbeskrivelserne, før de kan indgå de endelige kontrakter. De første resultater forventes om et-to år.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094