23948sdkhjf

RTX taber halvdelen af omsætningen i første kvartal

Covid-19-pandemien er hård for nordjyske RTX A/S, der har tabt cirka halvdelen af omsætningen i første kvartal.

Det kan man se i det netop offentliggjorte kvartalsregnskab. RTX har et forskudt regnskabsår, således er Q1 fra oktober 2020 til og med december 2020.

- Som også meddelt i forbindelse med vores forventninger til året, blev vores første kvartal af 2020/21 udfordret på efterspørgslen. Vores kunder har afgivet lavere ordrer som følge af COVID-19, og dette har medført et fald i omsætningen på 52 procent sammenlignet med rekord-kvartalet i første kvartal sidste år, siger Peter Røbke, administrerende direktør for RTX.

Fortsat optimisme

Nettomsætningen faldt samlet med 52.2 procent til 61.3 million kroner i første kvartal. I samme periode sidste år omsatte virksomheden for 128.3 millioner kroner. Enterprise-segmentet droppede 60,4 procent. ProAudio 42,8 procent og healthcare 22.6 procent.

-  I Enterprise segmentet påvirker COVID-19 kundernes muligheder for at tilgå deres kunders lokationer for installation af nye kommunikationssystemer, og ProAudio segmentet er påvirket pga. aflysninger af live begivenheder. Derfor har kundernes behov for opfyldning af lagre og dermed deres ordrer til RTX, været på et lavt niveau i 1. kvartal, siger topchefen, der imidlertid fortsat ser lyst på fremtiden.

- Dog fortsætter vores kunders produktudviklingsprojekter med RTX, og vi ser fortsat vores forretningsmodel som fundamentalt stærk. I løbet af 2. og 3. kvartal i indeværende regnskabsår lancerer vi de første produkter under de to nyeste rammeaftaler offentliggjort ved udgangen af 2018/19 – en rammeaftale i Enterprise segmentet og en i ProAudio
segmentet, siger Peter Røpke.

Driftsresultatet blev naturligvis påvirket af den væsentlig lavere omsætning, og RTX kan notere et driftstab (EBITDA) på -18,8 millioner i første kvartal. 

RTX A/S beskæftiger sig med design, udvikling og produktion af produkter til wireless kommunikation på tværs af en bred vifte af applikationer.


                  
                    
                      
                  
Læs mere om: RTX
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078