23948sdkhjf

Elektronik-søstre har udviklet familievirksomheden markant

- Jeg tror faktisk, at han ville være ret stolt, funderer Anne Levinsen, der sammen med sin søster Ulla Mikkelsen ejer Farum-virksomheden Mikkelsen Electronics, der i år kan fejre 50 års jubilæum. 

Søstrene arbejder begge i virksomheden, selvom det aldrig har ligget i kortene for hverken den ene eller den anden søster, at de en dag skulle tage tøjlerne med ejerskabet i familievirksomheden. 

Ingen af dem er dog i spids som administrerende direktør. Ulla Mikkelsen arbejder til daglig som marketingchef og Anne Levinsen som salgschef.

Spørgsmålet gik på, hvad deres far, Marius "Mik" Mikkelsen, mon ville sige, hvis han kunne se, hvad Mikkelsen Electronics har udviklet sig til siden hans død i 2000.

- Ja, jeg tror, at han ville komplimentere, at vi udviser godt købmandsskab ved hele tiden at være opmærksomme på vores kunder og på at kunne matche dem, siger Ulla Mikkelsen.

Mikkelsen Electronics beskæftiger sig i dag primært med kabelmontage, boxbuild og støbninger i Technomelt.

Virksomheden etableret i søstrenes børneværelse

Historien om Mikkelsen Electronics tog sin begyndelse i 1971. Marius Mikkelsen var uddannet korrespondent i tysk og fik via sin ansættelse i Industrial Electronics knyttet mange af de leverandørkontakter, der stadig er vigtige leverandører for Mikkelsen Electronics den da i dag. Da ejeren af Industrial Electronics dør, ser Mik det som en mulighed for at blive selvstændig.

Med et intermistisk indrettet kontor i et af døtrenes børneværelser lagde han grundstenen til det, der 50 år senere skulle blive en virksomhed, der beskæftiger 71 medarbejdere i Farum, et kontor i Sverige med 1 medarbejder, samt et serbisk produktionsselskab med 67 medarbejdere.

Fleksibilitet og udvikling

Nogle af nøgleordene for Mikkelsen Electronics har alle dage været fleksibilitet og udvikling. Og især i de sidste 10 år har virksomheden udviklet sig markant. Med den teknologiske udvikling går Farum-virksomheden nye veje.

- Vi udvikler os jo også i kraft af, at vores kunder tager os med ud på en rejse, hvor vi skal tilpasse og udvikle vores kompetencer. Og jeg tror, at netop det, at vi er så omstillingsparate er meget sigende for, hvad Mikkelsen Electronics står for, siger Anne Levinsen.

- Ja, og vi ved godt, at alle virksomheder siger, at de er fleksible. Men jeg mener, at et af de bærende elementer er, at vi lader os udfordre af vores kunder og er fleksible. Og på den måde følger vi den vækst, som kunderne har, siger Ulla Mikkelsen.

Udvikling og vækst

I jubilæumsåret 2021 har indehaverne så formuleret en skarp vækstplan, hvor Mikkelsen Electronics skal bevæge sig yderligere fremad.

For nylig offentliggjorde man, at den rutinerede erhvervsleder Lone Møller Sørensen tiltræder som bestyrelsesformand.

- Vi har store ambitioner for Mikkelsen, og vi er sikre på, at Lone Møller Sørensen er personen, der sammen med vores superdygtige og engagerede medarbejdere kan få Mikkelsen op i en helt anden kategori indenfor kabelmontage, omstøbning, boxbuild og komponenter, siger Ulla Mikkelsen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.047