23948sdkhjf

Danske firmaer skal løfte sikkerheden for selvkørende robotter

FarmDroid og Maskinsikkerhed har fået penge til udviklingsarbejde

Robotfirmaet FarmDroid, der producerer mark-robotter, og firmaet Maskinsikkerhed ApS skal i gang med udvikle nye løsninger for sikkerhed for selvkørende robotter i det fri.

De to danske virksomheder har fået støtte fra det EU-støttede program COVR.

Der eksisterer i dag en række sikkerhedskrav til selvkørende robotter, som betyder, at der skal bruges en scannerløsning. Men den løsning virker ikke altid i uforudsigelige miljøer.

- Vores selvkørende robot kører på mange forskellige marker, hvor den udfører både så- og lugearbejde. Disse marker er forskellige både på størrelse, omgivelser og terræn, derfor er det en udfordring for os at bruge traditionelle scannerløsninger, siger udviklingschef Peter Førby-Madsen fra FarmDroid.

- Gennem COVR-projektet håber vi at kunne finde eller udvikle alternative sikkerhedsløsninger. Og vi har allieret os med Maskinsikkerhed ApS, da de dels kender kravene og ved, hvordan de kan opfyldes, men også fordi de viste os, at de ved, hvordan alternative og nye løsninger på sikkerhed kan komme godt i mål, siger Peter Førby-Madsen.

Maskinsikkerhed ApS finder ofte nye løsninger på sikkerhed og arbejdsmiljø i virksomhederne.

- Vi har ofte opgaver, hvor vi udfordrer de gængse løsninger. Det er ikke alle, der kan bruge de løsninger, der beskrives i standarderne. Men vi har mange års erfaring i både udarbejdelse og brug af standarder, og vi ved, hvordan den viden kan nyttiggøres i et teknologiprojekt som FarmDroids, siger projekt- og salgschef i Maskinsikkerhed, Thomas Thillemann Petersen.

De to firmaer skal gennemføre en række tests og udvikle nogle værktøjer. Alt vil blive gjort offentligt tilgængeligt, så andre virksomheder kan bruge erfaringerne.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094