23948sdkhjf

Stor dansk hi-fi-forhandler lukket: Kunder raser, og varer er på auktion

Den kendte skandinaviske hi-fi-forhandler HiFifreaks, der er ejet af iværksætterduoen Thomas Sillesen og Daniel Juel Nielsen, ser ud til endegyldigt at være lukket og slukket.

Tilbage i december kunne RetailNews fortælle, at selskabet var taget under konkursbehandling. Alligevel blev webshoppen ved med at være aktiv. Indtil nu.

Hjemmesiden HiFifreaks.dk er nu lukket, og varelageret er i gang med at blive solgt på Lauritz.com.

Tilbage står en række kunder, som gennem længere tid forgæves har forsøgt at komme i kontakt med den konkursramte hi-fi-butik. Kunderne har købt varer, som er defekte, men fortsat omfattet af garanti.

Siden december har RetailNews gentagne gange forsøgt at få en forklaring på konkursen. Men selskabets kurator er ikke vendt tilbage.

Store armbevægelser

HiFifreaks begyndte i 2007 at importere eksklusivt hi-fi-udstyr direkte fra producenterne og sælge dem til danske forbrugere online. Siden åbnede webbutikker i både Sverige og Norge.

I april 2018 kunne HiFifreaks ligefrem fortælle, at man havde landet en aftale om at sælge udstyr fra hæderkronede Cambridge Audio i både Danmark, Sverige og Norge. En meromsætning på 25 mio. kr. og 10-15 flere ansatte var i sigte, lød det.

Sådan kom det ikke til at gå.

Da HiFifreaks året efter aflagde regnskab, var der et underskud på 600.000 kr., og revisoren rejste væsentligt tvivl om den fortsatte drift. Samarbejdet med Cambridge Audio ophørte få måneder senere.

Erfaren iværksætter

Bag det nu lukkede HiFifreaks.dk står hovedaktionær Thomas Sillesen. Han er bedst kendt for at stå bag ingeniørfirmaet BIIR, der sidste år gik konkurs og blev opkøbt. Men han må også betegnes som en erfaren hi-fi-iværksætter.

Allerede som 18-årig gymnasieelev etablerede Thomas Sillesen butikken Audioscan og begyndte at importere hi-fi-udstyr. Det blev i 1990’erne til etableringen af Densen Audio Technologies, som han stadig ejer og er adm. direktør i.

Men økonomien i firmaet skranter.

Det seneste regnskab for Densen viser et underskud på 1,7 mio. kr. og en revisor, der rejser tvivl om den fortsatte drift. I mellemtiden har Thomas Sillesen sat virksomheden til salg. Det fortalte han for få uger siden til Electronic Supply.

- Densen er et godt brand, og det fortjener at have en ejer, der kan give den fulde opmærksomhed, sagde Thomas Sillesen.

Udover konkursen i HiFifreaks blev også Thomas Sillesens personlige holdingselskab, Sillesen Holding ApS, sidste år taget under konkursbehandling.

Kort forinden havde Thomas Sillesen oprettet et nyt selskab, Akkerman ApS. Det er det selskab, som han ejer HiFifreaks og Densen igennem.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.109