23948sdkhjf

Ambu køber op

Ambu har indgået aftale om køb af Unomedicals elektrodeforretning.
Købet er betinget af de engelske konkurrencemyndigheders godkendelse, samt en for Ambu tilfredsstillende afklaring af enkelte kontraktmæssige forhold. Med købet får Ambu styrket sin position på markedet for elektroder til monitorering.

- Med købet af Unomedicals elektrodeforretning bliver Ambu en vigtig spiller på det globale marked for både elektroder til diagnoseundersøgelser og for monitorering af patienter. Fremover kan vi tilbyde et komplet produktprogram til såvel hospitaler som redningstjenester. Ambu får en stærkere platform både på det asiatiske marked og på det amerikanske marked. Sammenlægningen af de to forretninger vil styrke Ambu og vil bidrage til den fremtidige vækst i Ambu’s elektrodeforretning, siger administrerende direktør Lars Marcher.

Sælger er Unomedical Limited, som er en del af Unomedical A/S, der siden 2008 har været ejet af den amerikanske medicovirksomhed ConvaTec. Købet omfatter to produktlinjer (EKG-elektroder og grounding plates), udstyr og maskiner på den eksisterende fabrik i Gloucestershire i England, eksisterende lagre, kundeforhold samt kontrakter om levering af elektroder. Der er tilknyttet 56 medarbejdere til elektrodeforretningen.

Købesummen for de overtagne aktiver er op til 3,4 mio. britiske pund svarende til 30 mio. kr. kontant.

Opjusterer økonomiske forventninger
Under forudsætning af, at købet gennemføres inden udgangen af maj 2012, forventes det at få en positiv effekt på omsætningen i regnskabsåret 2011/2012 på ca. 25 mio. kr., mens der ikke forventes nogen nævneværdig effekt på EBIT

På denne baggrund ændres forventningerne til omsætningen i 2011/2012 fra 1,025-1,035 mia. kr. til 1,050-1,060 mia. kr.

For regnskabsåret 2012/13 forventes tilkøbet at have positiv effekt på EBIT-niveau fra andet halvår, og profitabiliteten vil herefter være på niveau med Ambu’s eksisterende elektrodeforretning.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109