23948sdkhjf

Asetek vækster 34 procent: Bedste regnskab nogensinde

Den børsnoterede teknologivirksomhed Asetek A/S fra Aalborg har netop afleveret sit bedste regnskab i virksomhedens 20-årige historie.

Omsætningen vokser med 34 procent til 72,8 millioner dollars og driftsresultatet vokser fra 6,2 millioner dollars til 15,6 millioner dollars. En stigning på over 150 procent.

Virksomheden har i 2020 solgt over en million vandkølere til datacentre, supercomputere og gamercomputere i hele verden. Inde i de tal ligger en tredobling af Aseteks salg af vandkølede datacenter- og supercomputerracks.

- Regnskabet kan vi kun beskrive som særdeles solidt og udtryk for en vellykket vækst i et markant ekspanderende marked. Et marked, hvori Asetek i forvejen var ledende, og hvor vi samtidig har formået at vinde nye markedsandele på baggrund af vores anerkendte kvalitet og en målrettet indsats med fokus på slutbrugerens behov, forklarer Peter Dam Madsen, der er CFO for Asetek, der er noteret på børsen i Oslo.

- Årsregnskabet er et udtryk for, at Asetek arbejder dedikeret mod og nyder godt af den eksploderende interesse, som nu ikke alene de yngre forbrugere men stadigt flere aldersgrupper viser for blandt andet eSport og gaming og relateret computer-hardware i øvrigt. Her opfattes Aseteks kølingsteknologi som state of the art, når gamercomputernes stadigt mere heftigt ydende processorer skal holdes kølede og optimalt ydende, siger Peter Dam Madsen. 

Asetek er markedsledende leverandør af vandkøleløsninger til globale IT-producenter som Dell, Fujitsu, Intel og HP. 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094