23948sdkhjf

GPV lander sit bedste regnskab nogensinde

Danmarks største EMS'er, GPV, præsenter i dag et regnskab, hvor Vejlevirksomheden sætter rekord både på top- og bundlinje.

GPV realiserede i 2020 en omsætning på 2,89 milliarder kroner mod 2,86 forrige år. På driften voksede EBITDA med 38 procent til 270 millioner kroner. Det fortæller GPV i en pressemeddelse.

- 2020 blev et år, hvor hvert kvartal udviklede sig forskelligt. Mens nogle brancher lukkede ned, fik andre en opblomstring. Her er vi privilegerede, at vi leverer til et bredt felt af sektorer, og det har givet os et rekordgodt resultat. Det er vi meget tilfredse med, og jeg vil gerne benytte lejligheden til at takke alle medarbejdere for en forbilledlig indsats gennem året, siger Bo Lybæk, CEO for GPV.

Pilene peger i alle retninger

Det var navnligt en stærk slutspurt i fjerde kvartal, der hev GPV helt op på rekordniveau. Men mens MedTech-segmentet kastede den hidtil største ordre af sig fra en af verdens største respiratorproducenter, så har det været meget op og ned over resten af segmenterne.

GPV har i de tre øvrige hovedsegmenter set vidt forskellig udvikling.

Særligt i transportsektoren var der markant nedgang i efterspørgslen på specialkøretøjer og entreprenørmaskiner. Inden for både CleanTech og Instruments & Industry, hvor sidstnævnte udgør GPV’s største kundesegment, har udviklingen været som "en pose blandede bolsjer", som det anfører i meddelelsen.

Den tendens er fortsat ind i 2021, hvor usikkerheden på grund af coronapandemien fortsat er markant.

- 2021 er egentlig startet som 2020 sluttede med pile, der peger i flere retninger. Vi vil fortsat se en situation med lav sigtbarhed, men vi oplever også høj vækst inden for blandt andet semiconductorindustrien. Til gengæld forventer vi en afmatning inden for MedTech-segmentet, der slog alle rekorder i 2020, siger Bo Lybæk, der også anfører, at den globale komponentmangel fører til højere priser og længere leveringstider.

I 2021 forventer GPV at realisere en omsætning på omkring 2,7 milliarder kroner og et resultat på driften i intervallet 220-250 millioner kroner.

Læs mere om: GPV
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078