23948sdkhjf

Kriseramt green-tech virksomhed varsler massivt tab

Waturu Holding A/S advarer i en selskabsmeddelelse sine aktionærer om et massivt tab i 2020.

- Selskabets bestyrelse er i dag i forbindelse med arbejdet med at udfærdige selskabets 2020 årsrapport, sammen med selskabets revisor, blevet opmærksom på, at der vil blive realiseret et ikke ubetydeligt underskud, men at egenkapitalen er positiv, skriver Waturu Holding.

I samme ombæring beskriver Waturu Holding også forventningerne til 2021, hvor man regner med at realisere en omsætning på mellem 9-13 millioner kroner. 

Virksomheden skriver, at man på nuværende tidspunkt har 600 ordrer på vandvarmere i bogen. Og man forventer et samlet salg på 8850 enheder i 2021.

I forhold til vandrenserne i datterselskabet Aquaturu så er der to ordrer i bogen, hvor man forventer et samlet salg på 31 enheder.

Mangler kapital

I slutningen af januar offentliggjorde Waturu et salg til en unavngiven kunde på det afrikanske kontinent. Kunden skulle indledningsvist aftage 500 vandvarmere og ifølge Waturu, efterfølgende flere end 1000 vandvarmer hver måned.

- Selskabet har behov for at kunne forudbestille større mængder materialer og komponenter, hvorfor der er behov for mere likviditet, skrev Waturu i en selskabsmeddelelse.

- Såfremt Selskabet ikke tilføres yderligere likviditet, vurderer bestyrelsen, at tidligere udmeldte prognoser for Waturu Holding A/S, må revurderes.

Undersøges fortsat

Waturu Holding A/S er fortsat suspenderet fra handlen på Nasdaqs First North, mens børsen undersøger virksomhedens forhold. Suspenderingen skete 23. december 2020.

Waturu fløj ind på Nasdaqs First North i 2019 med udsigten til at levere decentral vandvarmer-teknologi, og aktiekursen værdisatte en overgang virksomheden til omkring en milliard kroner. Da var aktien i kurs 88. Nu er den suspenderet i kurs 4,35.

Kommenter artiklen (1)
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.093