23948sdkhjf

Audientes lancerer markant produktforbedring før stor satsning

Den danske høreapparatproducent, Audientes, har forud for den kommende produktlancering offentliggjort, at man har opnået licens til verdens førende teknologi for tilpasning af høreapparater - NAL-NL2.

NAL-NL2 vil således allerede nu blive inkluderet i Audientes selvjusterende høreapparater, hvor brugerne selv kan indstille apparatets parametre ved hjælp af en app.

Audientes forventer at lancere sit første produkt i andet halvår 2021. Det bliver på det indiske marked, hvor det anslås, at over 75 millioner mennesker lever med invaliderende høretab. Med et prispunkt på omtrent 400 dollars, vil det ikke være uopnåeligt for selv meget fattige indere at få et høreapparat.

Om NAL-NL2:

Teknisk set er NAL-NL2 algoritmen et såkaldt ”tilpasningsrationale” (engelsk: ”fitting algorithm”), udviklet af National Acoustic Laboratories (NAL) i Sydney, Australien.

NAL-NL2 er en de-facto standard for høreapparattilpasning, der er blandt den mest brugte i verden af audiologer.

Det ’ikke-lineære’ tilpasningsrationale optimerer taleforståelsen for høreapparatbrugerne, mens den samtidigt holder den forstærkede lyd på et niveau, som ikke er ubekvemt for brugeren.

- De unikke tekniske forbedringer og det designmæssige løft er en markedsmæssig game changer, og det forbedrer kun vores muligheder for at positionere os stærkt ved den kommende produktlancering, siger Steen Thygesen, CEO for Audientes.

- Den selvjusterende løsning har altid været vores absolutte styrke og med tilføjelsen af det førende tilpasningsrationale NAL-NL2 rykker vi op i en helt anden vægtklasse i forhold til at hjælpe vores kunder med at genskabe optimal hørelse. Det betyder helt konkret, at vi har forbedret vores chancer væsentligt på markedet for OTC-høreapparater eksempelvis i USA, der forventes at være en realitet senere i 2021, når lovgivningen er på plads, siger Steen Thygesen.

I USA anslås det, at 30 millioner mennesker har et invaliderende høretab.

Sammen med opgraderingen med NAL-NL2 har høreapparatet nu også integreret en aktiv støjdæmpningsteknologi (ANC) samt 18 tilpasningskanaler.

Designmæssigt er produktet blevet løftet med ergonomiske ørepropper, og hovedenheden er blevet lettere og slankere med en mere intuitiv betjening med lettilgængelige knapper.

Audientes blev etableret i 2014 af ingeniøren Hossein Jelveh, der sammen med 10 kolleger fra den nedlagte Nokia-afdeling i København startede helt fra bunden med at udvikle teknologien i Audientes. Virksomheden blev børsnoteret i september 2020 på Nasdaqs First North.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.062