23948sdkhjf

Nokias massefyringer skaber 30 ny virksomheder

400 af de knap 1.000 fyrede Nokia-ansatte har allerede fundet nyt arbejde og flere står bag helt nye virksomheder.
Da Nokia for knap et år siden meddelte, at man ville fyre 4.000 ansatte på verdensplan ( heraf knap 1.000 i Danmark ), var mobilgiganten hurtig til at understrege, at alle midler ville blive sat ind på at sikre de afskedigede medarbejdere nye job.

Den taktik ser nu ud til at have båret frugt, viser en opgørelse fra Jyllands-Posten.

400 af de knap 1.000 fyrede Nokia-ansatte har nemlig allerede fundet ny beskæftigelse. Størstedelen er søgt over i andre danske firmaer, mens 45 ingeniører har forladt landet til fordel for en af Nokias afdelinger i enten Finland, Kina, Tyskland eller USA.

Fyringer skabte kreativ proces
Endelig har cirka en tiendedel valgt en karriere som iværksættere, hvilket har kastet 30 nye virksomheder af sig. Størstedelen af disse har fortsat til huse i Nokia-lokalerne.

- Afskedigelserne igangsatte en kreativ proces, hvor de ansatte kunne prøve ideer af på hinanden og udvikle processer sammen eller hver for sig, siger adm. direktør for Nokia i Danmark, Claudia Lillebjerg Simonsen, og fortsætter:

- Vi tror fuldt og fast på, at vi de kommende måneder vil se yderligere en række nye iværksættervirksomheder som et resultat af fyringsrunderne.

Direktøren, som snart selv får status af jobsøgende, oplyser, at Nokia har brugt ”et betydeligt millionbeløb” på at finde nye beskæftigelse til de fyrede ansatte.

Læs også: Aalborg Universitet overtager Nokias lokaler
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094