23948sdkhjf

VEO laver aftale med DBU: Levende billeder fra serie-rækkerne

Den danske tech-virksomhed VEO Technologies har indgået en aftale med DBU om at gøre liveoptagelser af serie-fodboldkampe tilgængelige i forbundets fodbold-app, der lige nu har  225.000 brugere.

VEO's 180 grader videokamera er solgt i 7000 eksemplarer til fodboldklubber i hele verden. Det har særligt i starten været større professionelle klubber, der har investeret i teknologien for at få materiale til at arbejde taktisk med efter kampene.

I Danmark er der ind til nu solgt 500 af de små grønne kameraer, der med to objektiver og kunstig intelligens kan dække en fodboldkamp fra start til slut.

 - Alle de kampe, som vi filmer hver weekend i Danmark, vil man få mulighed for at linke ind i appen. Det er jo en god måde for DBU at få mere værdi ud af appen, og vi får mere eksponering af videoerne. Men først og fremmest er det jo til gavn for hele fodbolddanmark, hvor vi får delt nogle af de fede oplevelser, mål og tacklinger på banen, siger Henrik Teisbæk, som er CEO og stifter af VEO til TechSavvy

Mere værdi for alle

Muligheden for at give både spillere og tilskuere levende billeder af kampe i serierækkerne kan ifølge DBU’s kommercielle direktør, Ronnie Hansen, være med til at forlænge oplevelserne inden for kridtstregerne.

- Vi drømmer om at skabe nogle af de digitale muligheder, som vi kender fra de store kampe. Ved også at sætte levende billeder på de store øjeblikke fra de mindre kampe, tror vi på, at vi kan forlænge oplevelsen og fællesskabet uden for banen, fortæller Ronnie Hansen i en pressemeddelelse fra DBU.

Ideen til VEO's kamera opstod i sin tid faktisk i forbindelse med en ungdomskamp.

- Ideen til Veo opstod i 2015, da én af vores stiftere blev fanget i en bilkø på vej til sit barns fodboldkamp og derfor ikke nåede frem i tide til at opleve det første mål. Alle fodboldhold i verden skal have mulighed for at optage deres kampe, så ingen øjeblikke går tabt. Vi har mere end 500 kameraer i gang i de danske klubber hver weekend og næsten 7.000 verden over, så vi er på vej. Nu glæder vi os til at kunne vise optagelserne frem i Fodbold app’en, hvor de fleste fodboldfolk færdes, fortæller Henrik Teisbæk til DBU.

Veos kamera koster 1.199 euro, og det obligatoriske månedlige abonnement starter ved 29 euro. Som en del af samarbejdet mellem VEO og DBU får alle klubber, der er medlem af en lokalunion, 10 procent rabat på VEO kamera og tripod. 

Læs mere om: Veo
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.083