23948sdkhjf

BB Electronics implementerer sporbarhedskoncept

BB Electronics har implementeret sporbarhed på komponenter såvel som på processer på fabrikken i Horsens. Fabrikken i Kina følger snart trop.
Sporbarhedskonceptet indeholder komponent-sporbarhed og PCB rework data, ligesom kunder i fremtiden vil kunne få adgang til kvalitets- og test-data igennem BB Electronics’ BusinessLink.

Der vil være mulighed for yderligere sporbarhedsoptioner, f.eks. sporbarhed til producent batch nr./uge kode og så videre.

- Proces-data fra BB Electronics’ inline pasta-inspektions-udstyr og automatiske optiske inspektions-udstyr (AOI) bliver knyttet til hver enkelt PCBA og gemt. For at kunne yde disse services til vores kunder laser-mærker BB Electronics alle print med en 2D data-matrix stregkode i lodde-masken for herigennem at kunne tilknytte et unikt PCB ID. BB Electronics forventer at implementerer inline laser-mærkning på alle SMT produktionslinjer indenfor de næste par år, oplyser BB Electronics.

Integration af test-data samt effektive værktøjer til test-data analyse er ligeledes en integreret del af BB Electronics’ sporbarheds-koncept. Dette inkluderer grafisk præsentation af tests, SPC og yield data, fejl pareto, test tider samt fejlhåndtering og -udbedring.

Vil udløse positive synergier
Næste skridt i implementeringsplanen vil være løbende udbygning af processporbarhed og integration af flere og flere processer i systemet, f.eks. tilknytning af proces-data fra lodde-udstyr til hvert individuelt PCBA, automatisk overvågning af PCB ID samt sikring af, at korrekte lodde-profiler altid bliver benyttet etc.

Implementering af rute-styring på både manuelle og automatiserede processer er også en del af sporbarheds-konceptet, hvilket sikrer, at ingen produkter afviger fra den definerede produktions-rute. Ingen produkter forlader således BB Electronics uden at have været igennem alle processer i den rigtige rækkefølge.

- BB Electronics forventer, at den detaljerede opsamling af data i alle processer, lige fra modtagelse af indkomne varer til forsendelse af de færdige produkter, vil udløse en masse positive synergier og forbedringer i vores fortsatte stræben efter at kunne tilbyde professionelle EMS løsninger, lyder det fra Horsens-virksomheden.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078