23948sdkhjf

Danfoss klar med generationsskifte

Danfoss A/S og Bitten & Mads Clausens Fond gennemfører nu et længe planlagt generationsskifte i ejerfamilien. Det oplyser Nordborg-koncernen i en pressemeddelelse.

Det betyder, at Jørgen Mads Clausen i Danfoss A/S og Peter Mads Clausen i Bitten & Mads Clausens Fond i 2022 giver stafetten videre til næste generation af familien.

Der er tale om et grundigt forberedt og planlagt generationsskifte, som skal fastholde den positive udvikling i Danfoss A/S og Bitten & Mads Clausens Fond, og som understreger familieejerskabets historiske ejer- og tilhørsforhold til virksomheden og fonden.

I fremtiden vil familieejerskabet i Danfoss A/S og Fonden være repræsenteret som følger:

Mads Clausen, der er søn af Anette og Jørgen Mads Clausen, bliver nyt medlem af bestyrelsen i Danfoss A/S. Han fortsætter som medlem af bestyrelsen i Bitten & Mads Clausens Fond, hvor han har siddet siden 2015.

Mads-Peter Clausen, der er søn af Anne-Dorthe og Peter Mads Clausen, bliver nyt medlem af bestyrelsen i Bitten & Mads Clausens Fond. Han fortsætter sit hverv i bestyrelsen for Danfoss A/S, hvor han har været medlem siden 2014.

Således er familieejerskabet i fremtiden repræsenteret i Danfoss A/S’ bestyrelse af Mads-Peter Clausen og nu Mads Clausen.

I Bitten & Mads Clausens Fond er Jens Martin Skibsted, søn af Bente Skibsted allerede medlem, idet han indtrådte i 2012, ligesom Mads Clausen indtrådte i 2015. Og i 2022 indtræder også Mads-Peter Clausen.

Ejerforholdet såvel som den strategiske retning i Danfoss A/S og Bitten & Mads Clausens Fond fortsætter uændret.

- Jeg har haft den store glæde at få mulighed for at bidrage til at videreudvikle mine forældres livsværk, og jeg har været med til at tage ansvar for at gøre Danfoss endnu mere international og til at blive den stærke teknologipartner, som virksomheden er i dag. Danfoss er i dag en globalt førende koncern, som er markedsledende ikke alene i Europa, men også i Kina og USA med snart op imod 100 fabrikker globalt. Jeg er særligt stolt over, at vores virksomhed er helt centralt placeret i den grønne omstilling og i de mega trends, som forandrer verden i disse år. Jeg ved, at både ledelsen og bestyrelsen vil udvikle Danfoss i den rigtige retning, ligesom jeg ved, at familiens og ikke mindst tredje generations dybe engagement i virksomheden og i Sønderjylland vil fortsætte ufortrødent, siger Jørgen Mads Clausen.

Peter Mads Clausen ser også frem til, at næste generation kan sætte deres præg på udviklingen.

- Jeg har siden min ungdom haft det privilegium at arbejde i Danfoss og også deltaget i bestyrelsesarbejdet. Jeg glæder mig over, at Danfoss alle dage har udviklet sig fantastisk positivt, og at virksomheden fortsætter rejsen. Danfoss’ løsninger har aldrig været mere relevante inden for den grønne omstilling og bæredygtighed. Jeg er stolt over, at vi med Project Zero kan demonstrere vejen til en bæredygtig fremtid, der gør Sønderborg-Als-regionen CO2 neutral i 2029, siger han.

Jørgen Mads Clausen og Peter Mads Clausen vil fortsat supportere både Danfoss og fonden.

Den endelige konstituering inklusive rollefordeling i bestyrelserne i Danfoss A/S og Bitten & Mads Clausens Fond vil ske ved henholdsvis årsmødet og generalforsamlingen i 2022.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.126