23948sdkhjf

Millioner til dansk forstærkerchip

Merus Audio sikrer investering på 13 mio. kr. til udvikling af ultraeffektive og kompakte audioforstærkere til forbrugerelektronik.
Merus Audio ApS har netop rejst ca. 13 mio. kr. i en ny investeringsrunde. Vækstfonden indtræder som ny investor sammen med en gruppe af private investorer, som foruden kapital også bidrager med betydelig industrierfaring. Innovationsmiljøet Syddansk Teknologisk Innovation A/S (SDTI), som tidligere har investeret i virksomheden, er ligeledes med i den nye runde.

Den danske virksomhed udvikler elektroniske chip til forstærkning af lyd, som vil kunne bruges i en lang række forbrugerelektronikprodukter, herunder iPod-højttalere, surround- og stereoanlæg, soundbar-systemer og tv. Markedet for forstærkerchip til audiomarkedet forventes at vokse til over 8 mia. kr. i 2015. Især spås forstærkere med høj energieffektivitet at opleve stor vækst.

- Med kapitalindsprøjtningen kan vi bringe vores teknologi og vores første forstærkerchip på markedet. Vi glæder os over, at Vækstfonden, SDTI og gruppen af private investorer har valgt at støtte denne mission og byder de nye investorer velkommen i investorgruppen, siger Hans Hasselby-Andersen, administrerende direktør i Merus Audio.

- Markedet vokser kraftigt, og vi mener, at vores teknologi har et enormt potentiale, som vi ser frem til at udløse med den nye kapital.

Reducerer energitab med 90 %
Virksomhedens chip bygger på en nyudviklet og patenteret teknologi kaldet Eximo, som kan reducere energitab med op til 90 % og samtidig give væsentligt mere kompakte produkter. I nogle tilfælde kan forstærkeren fylde så lidt som en femtedel af nuværende løsninger på markedet, hvilket giver helt nye muligheder for produkternes design og funktionalitet. Energieffektive forstærkere forlænger desuden batterilevetiden i bærbare produkter og lever op til elektronikproducenternes krav om løsninger med en grøn profil, der opfylder myndighedernes skærpede krav til strømforbrug.

- Merus Audios forstærkerteknologi giver producenter af audioprodukter en attraktiv mulighed for at differentiere sig gennem mere kompakte og energieffektive produkter samtidig med, at produktionsomkostningerne reduceres, siger investeringschef Søren Georg Jensen fra SDTI.

- Det dygtige team bag Merus Audio har vist, at de kan levere resultater, og med den seneste kapitaltilførsel har de nu ressourcerne til at færdiggøre udviklingen og fortsætte samarbejdet med nogle af de største producenter af forbrugerelektronik, tilføjer han.

Oplever stop interesse
Merus Audio oplever allerede en solid interesse for den nye teknologi blandt adskillige af verdens største producenter af forbrugerelektronik. Netop det har været vigtigt for Vækstfonden.

- Vi er imponerede over, hvor hurtigt Merus Audio har været i stand til at komme i dialog med de globale producenter af forbrugerelektronik. Foruden den tekniske kompetence er netop evnen til at skabe de rigtige alliancer helt afgørende, hvis virksomheden skal kunne udnytte væksten i efterspørgslen på forstærkerchip. I Danmark har vi tradition for at skabe gode og energieffektive audioløsninger, og den lever Merus Audio til fulde op til, siger Ulrik Jørring, vicedirektør i Vækstfonden.

Merus Audio vil i første omgang udvikle chip til produkter som typisk bruges i hjemmet, men teknologien vil også kunne anvendes i andre produkttyper, herunder lydsystemer til biler og bærbare produkter, såsom laptoppe, tablets og mobiltelefoner.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062