23948sdkhjf

Transformator-producent ser strategien slå igennem på bundlinjen

Transformator-producenten Dantrafo i Lemvig fik øget omsætning i corona-året 2020. Og med en løbende effektiviseringsproces igennem de sidste mange år vokser også bundlinjen støt.

Dantrafo-ejer og administrerende direktør Ivan Gam var vaks ved havelågen, da Danmark blev lukket ned i starten af andet kvartal 2020.

Usikkerheden og opbremsningen fik chefen til at sende en del af de godt 50 medarbejdere på fordelingsordning. Rettidig omhu og effektiv drift er nøglerne til virksomhedens fremgang i det sidste årti.

- Men der gik faktisk kun et par uger, så blev vi nødt til at afblæse ordningen. Kunderne kom hurtigt igen og siden så vi os ikke tilbage, siger Ivan Gam.

Dantrafo: De seneste fem års resultater (Millioner kroner)

2020: 8,13

2019: 5,98

2018: 5,62

2017: 1,42

2016: -0,68

Toplinjen oppe med 10 procent

Dantrafo præsenterer et 2020-regnskab med en bruttofortjeneste på 11 millioner kroner. Dantrafo offentliggør ikke omsætningstal, men Ivan Gam oplyser, at man realiserede en vækst på over 10 procent.

- Resultaterne er skabt på baggrund and lansigtede samarbejder med kunder om udvikling og optimering af produkter. Dette er vores fokusområde og vil også være det fremover, forklarer Ivan Gam

Den øgede efterspørgsel kommer bredt fra vidt forskellige brancher med medico, renewable energy og industri som de største.

Lemvig-virksomheden er som et resultat af en heftig konsolidering på markedet. Og er idag en af få virksomheder med transformator-produktion i Danmark.

Konkurrenterne findes i udlandet, hvor også hovedparten af kunderne er.

- Vi er super tilfredse med resultatet, der er en konsekvens af den effektivisering og de optimeringer, der har været sat i værk samt den langsigtede udviklingsstrategi, der nu rigtig afspejles i regnskabsresultaterne, siger Ivan Gam, der overtog et underskudsgivende Dantrafo tilbage i 2009. 

Dantrafo Group har siden etableringen i 1979 udviklet sig til en af Skandinaviens førende producenter af transformere og induktive komponenter.

Produkterne sælges primært til industrielle kunder i Europa og Asien.

Virksomheden ejer også datterselskaberne Transformator-Teknik i Åmål AB i Sverige og Dantrafo Electronics (Suzhou) Co. Ltd. i Kina.

- Organisatorisk er beslutningskompetencen decentraliseret, og derved er virksomheden blevet mere fleksibel og handlekraftig, både driftsmæssig og strategisk samt bedre gearet til yderligere vækst, siger Ivan Gam.

Effektivisering og investering

I forbindelse med coronapandemien fik man hos Dantrafo brug for mange af de erfaringer, som er opbygget i perioden fra overtagelsen i skyggen af finanskrisen i 2009 og frem til i dag.

Virksomheden er blevet agil og strømlinet med mange års fokus på lean, effektiviseringer og investeringer i automation og maskiner.

- Hvis man ikke har opgaver nok, så bliver man jo nødt til at skære til. Den turnaround-erfaring har vi med os fra starten af 10'erne, hvor vi tog hårdt fat i alt, der kostede penge. Det vi høster frugterne af nu er, at vi laver det kunderne vil betale for. Og resten er skåret væk, forklarer Ivan Gam.

Dantrafo har til huse i B&O's tidligere fabriksbygninger i Lemvig og deler sine kunder med datterselskaberne i Sverige og Kina således, at mere løntunge opgaver produceres i Kina, mens de opgaver, der er materialetunge og skal leveres hurtigt kan produceres i Sverige og Danmark.

Dantrafo A/S
mio. kr. 2020 2019
Nettoomsætning
Bruttofortjeneste 11.0 9.8
Resultat før finansielle poster 3.9 3.3
Årets resultat 8.1 5,9
Balancesum 48,7 46,3
Egenkapital 31,8 25,3
Antal ansatte 52 55
Regnskabsåret blev afsluttet 31.dec. 2020
Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094