23948sdkhjf

Ny direktør hos FABA

Foreningen af Fabrikanter og Importører af Elektriske Belysningsarmaturer får ny direktør.

Klaus Bach Thomsen bliver ny direktør for FABA og skal stå i spidsen for brancheorganisation, der taler branchens sag både i forhold til myndigheder og branchens mange aktører i hele værdikæden.

Efter knapt 18 år som direktør for FABA, har Willy Goldby valgt at gå på pension og giver nu stafetten videre til Klaus Bach Thomsen, der tiltræder 1. maj. 2021.

Solidt branchekendskab

FABA er lysbranchens brancheforening og medlemsorganisation for godt 40 medlemsvirksomheder, der fabrikerer og sælger elektriske belysningsarmaturer og løsninger til det danske marked og blev etableret i 1962.

Organisationen arbejder for at være med til at fremme nye løsninger og teknologier inden for belysningsteknik og lyskultur, samt at være lysbranchens talerør over for ministerier og styrelser i forhold til ny lovgivning eller ændret lovkrav inden for energi-, miljø- og sikkerhedsområdet. FABA arbejder inden for flere mærkesager og er bl.a. initiativtager til Vejbelysningens Dag, som er Danmarks største vejbelysningskonference.

FABA’s nye direktør Klaus Bach Thomsen kommer med et solidt branchekendskab og en stærk ledelsesmæssig baggrund og har været tilknyttet belysningsbranchen igennem hele sin professionelle karriere, bl.a. hos Focus-Tema A/S og senest som bestyrelsesformand for Focus-Lighting A/S. Klaus Bach Thomsen er produktionsingeniør fra DTU samt HD i International Business og MBA fra CBS.

- Jeg glæder mig til at arbejde aktivt inden for belysningsbranchen, som blandt flere områder bliver at fortsætte digitaliseringen i FABA samt at varetage medlemsvirksomhedernes interesser i forhold til myndigheder samt præge det politiske arbejde. Vi ser ind i en spændende udvikling med store teknologiske ændringer på belysningsområdet, hvor bl.a. nye krav inden for miljø og ecodesign vil være væsentlige fokusområder, siger Klaus Bach Thomsen.

Det er en kendt og respekteret profil i den el- og belysningstekniske branche, der har stået i spidsen for bl.a. Phillips Danmark A/S og flere brancheorganisationer heriblandt Veltek og senest FABA, der nu takker af. 

- Det har været spændende at være med til at positionere belysningsbranchen, hvor vi har lykkedes med at etablere en lang en række tiltag, som f.eks. ”Vejbelysningsdagen” og en whistleblowerordning for bekæmpelse af manglende miljøgodkendelse og falske data. Det er en fantastisk branche, og jeg er glad for at kunne give stafetten videre til Klaus Bach Thomsen, som netop kender den indefra, siger Willy Goldby.

FABA’s arbejde udføres i tæt samarbejde med en aktiv bestyrelse og løbende medlemsmøder, hvor mange væsentlige emner og tiltag inden for branchen drøftes.

- Willy Goldby har igennem årene ydet en kæmpe indsats for FABA, som har været til gavn for hele branchen. Jeg vil gerne takke Willy for hans store engagement og ønske ham held og lykke fremover. Vi er ligeledes glade for at kunne byde velkommen til Klaus Bach Thomsen, som ny direktør i FABA. Vi ser frem til det kommende samarbejde, siger Carsten Leonhard Antonisen, formand for FABA’s bestyrelse.

Læs mere om: FABA
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.125