23948sdkhjf

3Shape tjente en kvart milliard på driften: Vi er kommet styrket ud af Covid-19

Teknologivirksomheden 3Shape landede sidste år en omsætning på 1,7 milliarder kroner - i niveau med 2019. Mere markant er det, at virksomheden kom ud af 2020 med et driftsresultat på 257 millioner kroner. Det er en forbedring på 80 procent.

Det fortæller 3Shape, der udvikler og producerer 3D-scannere og tilhørende software til tandlægeindustrien, i en pressemeddelelse.

- Vi er kommet styrket ud af Covid-19, fordi pandemien har fået tandlægerne til at øge digitaliseringen af arbejdsgangene herunder brug af digitale scannere. Vi har en spændende innovationspipeline, og kombineret med øget efterspørgsel skal vi øge salget yderligere, siger Jakob Just-Bomholt, CEO for 3Shape.

Coronapandemien fik sidste år 3Shape til at "rebe sejlene", og man har med en række fokuseringstiltag sænket omkostningerne i virksomheden. Det giver udslag på driftsresultatet.

- Men trods et tilfredsstillende resultat, så skal vi fremadrettet have gang i væksten samtidig med, at vi har yderligere potentiale til at forbedre indtjeningen. Så der er ingen laurbærrene at hvile på, siger Jakob Just-Bomholt.

- Vi er kommet styrket ud af Covid-19, fordi pandemien har fået tandlægerne til at øge digitaliseringen af arbejdsgangene herunder brug af digitale scannere. Vi har en spændende innovationspipeline, og kombineret med øget efterspørgsel skal vi øge salget yderligere, siger Jakob Just-Bomholt.

Han glæder sig blandt andet over, at det er lykkedes i 2020 at stabilisere 3Shapes markedsposition i USA.

- Vi har indgået nogle store aftaler i USA, så vi er godt på vej til at genetablere den solide position i markedet, som vi tidligere har haft, siger Jakob Just-Bomholt.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.063