23948sdkhjf

Nordjysk startup borer parkerings-sensorer i asfalten og giver digitalt overblik

Den aalborgensiske startup, Sensade, har netop installeret parkeringssensorer på alle Lemvig Kommunes parkeringspladser. 

Det fortæller Sensade i en pressemeddelelse.

Udover muligheden for at guide bilister direkte til ledige parkeringspladser har installationen af de op mod 800 trådløse parkeringssensorer givet kommunen mulighed for at digitalisere analysen af parkeringssituationen.

- Med en sensor på hver p-bås i Lemvigs 18 kommunale parkeringsområder får kommunen kontinuerlige og brugbare data. For eksempel har data vist, at en torsdag ikke bare er en torsdag: Parkeringstendenser kan have store variationer gennem hele ugen. Vores digitale parkeringsanalyse kan ikke bare vise nøjagtige tendenser til parkering, vi har også adgang til mange andre datatyper, der giver en meget bedre forståelse af, hvordan bilister bruger parkeringspladser, hvilket kan bruges aktivt i byplanlægningen, siger Kenny Lund Lafon, der er CCO og medstifter af virksomheden.

Faktaboks:

Virksomhedens er etableret i 2017 og siden har Sensade installeret trådløse sensorer på 23 parkeringsområder og indsamlet 12.393.084 datapunkter til præcis, digital parkeringsanalyse.

Traditionelt har Lemvig Kommune og andre kommuner igennem mange år benyttet stikprøver for at identificere parkeringsbelægningen. Det har et stort potentiale at digitalisere den proces. 

- De fleste parkeringsrapporter er baseret på manuel optælling med folk, der fysisk står ved parkeringsområdet. Det foregår for eksempel ved observering af et parkeringsområde, hvor der tælles og noteres antal biler i nogle forudbestemte tidspunkter, siger Kenny Lund Lafon.

- Ud over belægningsdata giver systemet adgang til fem datatyper: Vores parkeringsanalyse skelner mellem p-pladstype (f.eks. handicap, el-bil, tidsbegrænset m.fl.) og omfatter blandt andet data på ankomster, afgange, gennemsnitlig parkeringstid, flow og tabt kapacitet. Sidstnævnte dækker altså over et indblik i, om parkanter overholder parkeringsreglerne. Bare i Lemvig indsamler vi 55.000 nye datapunkter hver dag. Det er smart, effektivt og udgør et godt grundlag for en optimering af kommuners parkeringssituation og byplanlægning, siger Kenny Lund Lafon.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078