23948sdkhjf

Opkøb realiseres: Nu er der 150 medarbejdere på lønningslisten

Aalborg-baserede Wirtek har været på opkøb i Rumænien, hvor man nu har overtaget virksomhederne CoreBuild SRL og Core Technology Services SRL. 

Wirtek har i forvejen tre udviklings- og testcentre i Rumænien. Med opkøbet beskæftiger man i alt 150 medarbejdere.

- Det er en fantastisk dag i dag. På alle parametre er CoreBuild et perfekt match til vores den eksisterende forretning i Rumænien, og i alt har vi endnu bedre mulighed for at levere på vores vækststrategi Accelerate25, fortæller Michael Aaen, der er CEO for Wirtek.

Wirtek har en progressiv vækststrategi, der har opkøb som en central del af ligningen. I forbindelse med offentliggørelsen af regnskabet for 2020 forklarede Michael Aaen, at man i 2025 sigter efter en omsætning på 100 millioner kroner.

Wirtek: Strategiske pejlemærker

• En acceleration af væksten både organisk og via tilkøb
• En styrkelse af de internationale salgsaktiviteter i Nordvesteuropa
• En styrkelse af leveranceorganisationen med de rigtige kompetencer
• En fortsat positionering af Wirtek som ”Best-in-class workplace”

- Med vores nye Accelerate25-strategi forventer vi at løfte baren yderligere til en gennemsnitlig årlig vækst på 30 procent over de næste fem år. 2020 har været et fantastisk år for Wirtek, og med de igangværende forhandlinger om køb af en spændende vækstvirksomhed tegner 2021 også til at blive et begivenhedsrigt år, fortalte Michael Aaen i starten af marts.

Opjusterer forventningerne væsentligt

Wirtek, der er børsnoteret på Nasdaqs First North, hjælper virksomheder med at udvikle softwareløsninger og elektroniske produkter.

Med opkøbet har Wirtek fire udviklings- og testcentre i Rumænien.

Og via CoreBuild SRL og Core Technology Services SRL øges adgangen til internationale kunder i Europa, USA og Rumænien.

- Vi ønskede at finde en veldrevet virksomhed, som kunne matche os teknologisk og geografisk på kundesiden samt bidrage allerede i år et til indtjeningen, og det er lykkedes – og i sådan en udstrækning, at vi opjusterer forventningerne væsentligt. Vi ser meget positivt på fremtiden, siger Michael Aaen.

Wirtek har hævet forventningerne til 2021 med omkring ti millioner kroner. Fra det tidligere udmeldte niveau 31,6 - 33,2 millioner kroner regner man nu med at kunne realisere mellem 42 og 44 millioner kroner.

Også på driften giver opkøbet forventninger om mere. Før regnede man med et driftsresultat EBITDA på 3,5 - 3,8 millioner kroner. Nu lyder forventningen på 5,0 - 5,4 millioner kroner.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078