23948sdkhjf

Eurotechnics brede kundeportefølje sikrer tilfredsstillende 2020-regnskab

Hos EMS-virksomheden Eurotechnic i Støvring ser man tilbage på et begivenhedsrigt 2020, hvor bundlinjen endte med at vise sig en smule bedre end sidste år.

- Årets resultat er jo i et niveau, der i sig selv ikke er bemærkelsesværdigt. Det er et fint resultat, som vi er tilfredse med. Forskellen er, at vi i et corona-år kan lave et resultat, som vi er tilfredse med, siger Heine Kragelund Olsen, der direktør og indehaver af Eurotechnic i Støvring.

Navnligt nedlukningen af Nordjylland i november var en stor udfordring for EMS-virksomheden, da en god håndfuld medarbejdere bor i det område, der i en periode var lukket ned. De kunne simpelthen ikke komme på arbejde.

- Det måtte vi så løse med at rykke rundt på nogle folk og have mere overarbejde og weekendarbejde, så ja, corona har kostet os noget, men hvad det har kostet er svært at sige helt præcist, siger Heine Kragelund Olsen, der har stået i spidsen for familievirksomheden siden 2014.

- Vi er ikke væsentligt anderledes stillet end andre. Der har været kunder, som vi ikke har lavet ret meget for og andre, der pludseligt har fået mere travlt, end de plejer. Så på den måde kan man sige, at det har været en fordel at have en meget bred kundeportefølje, siger Heine Kragelund Olsen.

Et år med mange prototyper

Generelt har Eurotechnic oplevet, at kunder, der sidder med udvikling af nye produkter, har holdt på igennem corona-pandemien.

- Vi har lavet rigtig mange prototyper og mange opstarter sidste år. Og det har da egentlig været lidt en overraskelse, forklarer Heine Kragelund Olsen. 

- Især fra sommerferien og frem var der rigtig god aktivitet, og det har jo været med til at hente lidt af det forsømte, der gik tabt lige efter nedlukningen i marts, siger Eurotechnic-direktøren.

Netop 0-serier har igennem mange år været en vigtig indgang for nye kunder hos Eurotechnic, der med rigelig kapacitet har mulighed for at have mange forløb og opstarter i gang på samme tid.

2020 blev også året, hvor Eurotechnic for alvor trådte ind på banen for elektronikproduktion til medico. I 2019 fik den dedikerede EMS'er en ISO 13485-certificering, der også har spillet en vigtig rolle i 2020-resultatet.

- Det er som sagt vigtig for vores mix, at vi breder os ud over mange forskellige brancher, så vi ikke er så udsatte for om det går op eller ned i den ene eller anden branche, siger Heine Kragelund Olsen.

Eurotechnic Støvring A/S
mio. kr. 2020 2019
Bruttofortjeneste 12,85 13,42
Resultat før af- og nedskrivninger 2.95 2,67
Resultat før skat 1,34 0,99
Årets resultat 1,02 0,75
Balancesum 31,35 28,84
Egenkapital 17,15 16,93
Antal ansatte 27 29
Regnskabsåret blev afsluttet 31.12. 2020
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078