23948sdkhjf

Spritny EMS'er kommer godt fra land: Der var et hul i markedet

Leveringsfleksibilitet, prototyper og serier på op til 400-600 styk er den kile som den nye EMS-virksomhed Unity-Tech har banket ind i den relativt sluttede kreds af danske elektronikproducenter.

Indtil videre går det faktisk meget godt. Unity-Tech så dagens lys i slutningen af marts 2020 og har netop fremlagt det første regnskab, der viser en bundlinje på 612.569 kroner.

Måløv-virksomheden står på resterne af EWG Electronics, der gik konkurs i 2020. Lokaler, maskiner og et par medarbejdere er med i det nye selskab. I ejerkredsen er blandt andre Thor Mønsted og Christian Jessen i front, samt Jesper Neervig Nielsen, der også var medejer af EWG Electronics.

Konceptet for den nye EMS-virksomhed er skarpt. Tæt kontakt med kunderne, gennemsigtighed i processen og så rigelig kapacitet med hurtig levering.

- Prototyper kan vi levere inden for en uge og serieproduktioner leveres på mellem to og fire uger. Det kan vi mærke, at der er ret stor efterspørgsel på. Det er især nærheden. At vi rent geografisk er tæt på, og så den høje grad af fleksibilitet på leveringen, siger Thor Mønsted, der sammen med Christian Jessen står for den daglige drift.

- Mange af vores kunder bor ret tæt på, så når vi er færdige med at producere, så fylder vi bilen og kører ud og afleverer det. Det efterspørger de fleste faktisk og det er klart noget, vi vil dyrke fremadrettet, fortæller Thor Mønsted.

Digitalisering og automatisering er nøglerne

Visionen for Unity-Tech er at skabe en transperant proces, hvor der er fuldkomment overblik over, hvad der kommer ud, når man putter noget ind. Proces, produkt, bundlinje.

- Vi har brugt mange ressourcer på at automatisere arbejdsprocesserne. At digitalisere og automatisere er super spændende, og når vi fjerner alle de kedelige, trivielle, manuelle arbejdsopgaver, så øger vi også gennemsigtigheden. Og det fortæller vi også kunderne, siger Thor Mønsted, og uddyber;

- Når vi for eksempel har lavet en automatisk prisberegner, som gør et tilbud klar på få timer, eller når vi automatiserer 90 procent af vores indkøb, så fortæller vi kunderne det. Og det reagerer de meget positivt på.

Hos Unity-Tech har man i det første leveår ikke været aktivt ude og markedsføre virksomheden. Kunderne kommer de i kontakt med via netværk. Både Christian Jessen og Thor Mønsted har en base som elektronikmekanikere. 

Begge har de bred erfaring fra branchen, Thor Mønsted har eksempelvis tidligere været direktør for HP Elektronik-montage i Ballerup.. Kunderne findes igennem netværk.

- Omkring en fjerdedel af kunderne er start-ups, der er i udvikling og i gang med at skabe deres produkt. Resten er typisk virksomheder, der i væsentlig grad har et internationalt fokus og i et leje af 20-30 medarbejdere. Det er ikke bevidst, eller noget vi er gået efter. Vi kan bare konstatere, at det er sådan de ser ud, fortæller Thor Mønsted, der er tilfred med starten for Unity-Tech.

- Der var et hul i markedet og brug for det, som vi gør, lyder det fra direktøren.

Unity-Tech Aps
mio. kr. 2020* 2019
Bruttofortjeneste 1,88 x
Resultat af primær drift 0,77 x
Resultat før skat 0,77 x
Årets resultat 0,61 x
Balancesum 1,51 x
Egenkapital 0,65 x
Antal ansatte 3 x
Regnskabsåret blev afsluttet 31.12. 2020 (*etableret 31.03.2020)
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078