23948sdkhjf

Waturu: Nu sender vi 100 vandvarmere til Uganda

Ifølge en selskabsmeddelelse fra børssuspenderede Waturu, så er den første sending på 100 vandvarmere nu på vej til Uganda via en fortsat unavngiven afrikansk distributør.

Igennem længere tid har producenten været i modvind, da man siden børsnoteringen i 2019 ikke har fået sendt et færdigt produkt på markedet. I starten af januar meddelte Waturu, at man havde indgået en distributionsaftale med en afrikansk distributør, der skulle aftage 1000 enheder om måneden.

I selskabsmeddelelsen anfører Waturus direktør, Toke Reedtz, at netop Afrika er et godt sted for selskabets teknologi.

- I Afrika er risikoen for vækst af bakterier i vandforsyningen stor. Forestil dig, at vandet står i en solopvarmet tank på taget af en bygning. Det vil give bakterievækst, som kan sætte sig i rørene og som kan være livstruende for mennesker med dårligt immunforsvar. Afrika er et stort kontinent i vækst og nu “spiser vi elefanten” i små bidder, siger Toke Reedtz i selskabsmeddelelsen.

Waturu Holding A/S fløj ind på Nasdaqs First North i 2019 med bruttoprovenu på 17,75 millioner kroner, og aktiekursen værdisatte en overgang virksomheden til omkring en milliard kroner. Da var aktien i kurs 88. Nu har den siden lillejuleaften 2020 været den suspenderet i kurs 4,35, mens Nasdaq undersøger selskabets compliance.

I slutningen af marts meddelte Waturu, at man var i likviditetsproblemer i forhold til at kunne levere på nyligt indgåede ordrer. Derfor bad man i starten af marts aktionærerne om et ekstraordinært lån med meget givtig rente over 10 procent.

- Da provenuet fra noteringen på Nasdaq First North i maj 2019 i løbet af 3 – 4 måneder ikke længere vil være tilstrækkelig til at understøtte de nuværende ordrer samt den deraf nødvendige driftskapital og dermed selskabets fremtidige forventninger vil etablering af et større kapitalberedskab være nødvendig, skrev Waturu i en selskabsmeddelelse i starten af marts.

Ifølge årsrapporten for 2020 sagde aktionærerne nej til lånetilbuddet.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094