23948sdkhjf

Kommercielt klimakammer sænker nu temperaturen til minus 60 grader

Det var koldt, men ikke koldt nok. I Nordens største kommercielt tilgængelige klimakammer opgraderer man nu faciliteterne for at imødekomme industriens krav.

Før kunne man skabe et miljø med -35 grader. Fremover kan man skrue helt ned på -60 grader.

Det fortæller Force Technology, der i et strategisk partnerskab med Lindø Offshore Renewable Centre drifter testcentret, i en pressemeddelelse.

Kilmakammeret er et 900 kubikmeter stort testområde, hvor kæmpe komponenter, konstruktioner og funktionssystemer kan testes i et realistisk, atmosfærisk havklima med temperaturudsving, fugtpåvirkning og salttåger.

Udstyr til eksempelvis minedrift, forsvar og offshore-aktiviteter skal kunne fungere og være pålideligt i ekstreme miljøer – lige fra ørkenvarmen i Mellemøsten til den arktiske kulde i Grønland. For at møde det behov opgraderer FORCE Technology og LORC deres klimakammer på Lindø, så det fremadrettet kan teste helt ned til 60 minusgrader.

- Tilgængeligheden af et stort klimakammer, der er i stand til at håndtere massiv vægt og samtidig kan teste fra 60 plusgrader og helt ned til 60 minusgrader, er afgørende for industrien, siger Søren Gothil Hansen, der er VP i FORCE Technology.

Klimakammeret er et af de største, kommercielt tilgængelige i Europa og bliver med det nye temperaturområde i ekstrem kulde også blandt de mest avancerede. Kammeret bruges til at teste, udvikle og godkende komponenter og systemer i ekstreme miljøer, og det kan nemt rumme to 40-fods containere og teste udstyr, der vejer op mod 1000 tons.

- Hidtil har vi kun kunnet teste ned til -35 grader, og det har begrænset flere industriers brug af klimakammeret, fordi en række standarder forudsætter test ved endnu lavere temperaturer. Derfor vil opgraderingen af klimakammeret være en game changer – både for os og for industrien, siger Søren Gothil Hansen.

Opgraderingen af klimakammeret er gået i gang, og det ventes at stå klar i løbet af efteråret.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078