23948sdkhjf

Bosch indvier halvlederfabrik til en milliard euro i "Silicon Sachsen"

Mandag var der prominent besøg på Bosch' nye mikrochipfabrik i Dresden.

Den lokale ministerpræsident i Sachsen, Michael Kretschmer, forbundskansler Angela Merkel og EU-kommissionens næstformand Margrethe Vestager var med til indvielsen af den nye AIoT-mikrochipfabrik. Det fortæller Bosch i en pressemeddelelse.

- Den nyeste teknologi i Boschs nye halvlederfabrik i Dresden viser, hvilke fremragende resultater der kan opnås, når industrien og den offentlige sektor går sammen. Halvledere vil bidrage til udviklingen af industrier som transport, fremstilling, ren energi og sundhedspleje - hvor Europa udmærker sig. Det vil hjælpe med at styrke Europas konkurrenceevne som en vugge for banebrydende innovationer, sagde Margrethe Vestager ved indvielsen.

Bosch har investeret omkring en milliard euro i den nye fabrik, der ventes at kunne sætte gang i produktionen i næste måned.

- For Bosch er halvledere en kerneteknologi, og det er strategisk vigtigt, at vi selv udvikler og fremstiller dem. I Dresden, med hjælp fra kunstig intelligens, vil vi løfte halvlederproduktionen til det næste niveau, sagde Dr. Volkmar Denner, koncernchef for Robert Bosch GmbH.

Bosch har siden 1958 fremstillet sine egne halvledere og på verdensplan indeholdt alle verdens biler i gennemsnit 17 halvledere produceret af Bosch.

Den nye fabrik er placeret i Dresden, Sachsen, der aktivt pusher betegnelsen Silicon Sachsen, som reference til den amerikanske Silicon Valley. Sachsen er Europas største område inden for produktion af mikroelektronik og det femte største på verdensplan. Hver tredje mikrochip, der fremstilles i Europa er fra Sachsen.

- Den nye mikrochipfremstilling er godt for Europa, for Tyskland og for Sachsen. Det vil både direkte og indirekte betyde mange nye arbejdspladser i en enorm vækstindustri. Denne milliardinvestering styrker Silicon Sachsen og hele den europæiske halvlederindustri, sagde Michael Kretschmer, ministerpræsident i Sachsen.

Boschfabrikken gør brug af kunstig intelligens og digitale tvillinger og beskrives som fremtidens halvlederfabrik og en pioner i Industri 4.0.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094