23948sdkhjf

Det kører for DAC: Rumorganisation vil have mere fynsk rum-motionsudstyr

Danish Aerospace Company (DAC) har kontrakt på at udvikle én flight- og tre træningsmodeller af et nyt multifunktions/crosstrainer-udstyr til astronauter for European Space Agency (ESA), kaldet E4D - Enhanced European Exploration Exercise Device.

ESA har nu bedt selskabet om tilbud på endnu en flight-model og reservedele.

- Det at ESA beder om tilbud på en ekstra flight-model viser, at E4D ikke længere blot skal bruges til at afprøve vores nye multifuktionskoncept i rummet, men at E4D nu også skal indgå som fuldt operationelt udstyr i NASA’s og ESA’s udvalg af motionsudstyr til astronauterne på ISS. I løbet af et par år vil DAC så ikke blot have ét, men hele to forskellige operationelle motionsudstyr på rumstationen, da vi tilmed har kontrakt på at levere vores nye Fergo rumcykel til NASA, siger Thomas A. E. Andersen, administrerende direktør for Danish Aerospace Company.

- Får vi ordren fra ESA i efteråret på denne ekstra model, vil det være med til at sikre en god basis for firmaet også i de kommende år. Det er fantastisk at se, hvor godt NASA og ESA har taget imod vores nye koncept med at kombinere flere motionsformer i ét, med E4D. Udover NASA og ESA er også andre potentielle kunder nu begyndt at vise stor interesse for udstyret, fortsætter Thomas A. E. Andersen.

E4D-udstyret kombinerer cykling, roning, tovtrækning, og 30+ andre vægtløftningsøvelser i ét udstyr, der giver astronauterne en komplet workout og større træningsfleksibilitet i deres daglige træning i rummet.

E4D-udstyret skulle, i første omgang, benyttes som en teknologidemonstration på Den Internationale Rumstation ISS, og derved være en forløber til efterfølgende versioner, der kan bruges på rumstationen ved månen - Lunar Gateway - samt på bemandede rejser til Mars.

NASA og ESA vil afprøve og benytte E4D på den Internationale Rumstation. Den første flight-model af E4D forventes opsendt i 2023 og skal afprøves på ISS, hvorefter den bliver fuldt operationel.

Den præcise kontraktsum på ekstraordren til ESA kendes endnu ikke, men forventes at blive i størrelsesordenen 1 million euro, eller cirka 7,45 millioner kroner.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078