23948sdkhjf

Nordjysk EMS'er trukket i rødt af 2020-stilstand på olie, gas og luftfart

Læg til side i gode tider, så du har noget at trække på i dårlige. Den læresætning har EMS-virksomheden Necas levet efter, og det kommer nu Støvring-firmaet til gode.

I det nyligt offentliggjorte 2020-regnskab kan man se, at bruttofortjenesten faldt drastisk og efter et hektisk corona-år stod Necas tilbage med et negativt årsresultat på - 1,5 millioner kroner.

- Især andet halvår ramte Necas hårdt. Vi har en stærk position på blandt andet olie, gas og luftfart, og de segmenter bremsede fuldstændigt op som følge af coronakrisen. Det ramte os hårdt, fortæller Peter Ladefoged, der er nyligt tiltrådt CEO for Necas. 

De røde tal på bundlinjen bliver dog let dækket ind af en sund egenkapital, så udover en ridse i lakken er der ingen konsekvenser rent strategisk. Man måtte bare vente til markederne rettede sig igen.

- 2020-tendensen fortsatte faktisk lidt ind i 2021, men nu er markedet ved at stabilisere sig, og kunderne i nicherne placerer igen ordrer og gennemfører som normalt. Vi har ikke mistet kunder, men faktisk tiltrukket nye kunder her i 2021. Nu er det kun komponentmanglen, vi døjer med, siger Peter Ladefoged, der forventer, at Necas i 2021 igen er tilbage med sorte tal på bundlinjen og i en opadgående kurve på den samlede forretning. 

Flere medarbejdere søges

I forbindelse med Coronakrisen har det ikke været nødvendigt at afskedige medarbejdere, idet man blandt andet har gjort brug af muligheden for at have medarbejdere på fordelingsordning. Det kommer Necas til gode nu, hvor ordreporteføljen igen er stærk.

- Vi skal skabe en balanceret vækst i de kommende år, siger direktøren, der kommer til at ansætte flere medarbejdere i den kommende tid.

Netop nu er der en enkelt opslået stilling som produktionstekniker. Og inden sommerferien skal Necas bruge en NPI-engineer til den tekniske afdeling i forbindelse med produktions-oprampningen af kundernes nye produkter. Peter Ladefoged forventer ydermere, at man i løbet af efteråret får brug for endnu flere medarbejdere.

Necas A/S blev etableret i 1982. Virksomheden er blandt Danmarks mest erfarne EMS-leverandører af elektroniske OEM-løsninger og leverer til markedssegmenter som industri, marine, offshore, forsvar, luftfart, rumfart, medico og videnskabelige forskningsanlæg. 

Necas A/S
mio. kr. 2020 2019
Bruttofortjeneste 7,6 11,9
Resultat før af- og nedskrivninger -0,7 3,2
Resultat før skat -1,9 1,9
Årets resultat -1,5 1,5
Balancesum 30,4 34,6
Egenkapital 14,8 16,3
Antal ansatte 20 20
Regnskabsåret blev afsluttet 31.december 2020.
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.109