23948sdkhjf

Turnaround: B&O vokser 31% på toppen

Pilen peger entydigt i den rigtige retning for B&O. Det står klart efter offentliggørelsen af det forskudte 20/21-regnskab onsdag.

Omsætningen er steget med 31 procent til 2,63 milliarder kroner, og der er nu overskud på driften efter den turnaround, der blev præsenteret sidste år.

- Vi glæder os over de fremskridt, vi har gjort i år, og at vi har gennemført første fase af vores turnaround. Vi leverede tocifret vækst, gjorde Bang & Olufsen profitabelt igen og forbedrede vores likviditetsposition. Dette er en stor præstation, og resultatet af vores passionerede kollegaer og partneres hårde arbejde. På trods af de mange pandemirelaterede udfordringer de har stået overfor, har de eksekveret ihærdigt på vores strategi, og jeg vil gerne sige en stor tak til dem alle, siger Kristian Teär, CEO for B&O i en selskabsmeddelelse.

Det gode resultat er udover eksekveringen af strategien også i høj grad båret af den høje efterspørgsel på elektronikprodukter.

Mens der nu er overskud på driften, så er der fortsat underskud på bundlinjen. Resultatet før skat lyder på -33 millioner kroner. Det er dog en væsentlig forbedring set i forhold til forrige år, hvor tabet var -367 millioner kroner før skat.

- Vores finansielle resultater for 2020/21 viser, at vores strategi virker. Vi reducerede vores omkostningsbase, forbedrede salg og marketing og styrkede vores digitale kompetencer og platforme. Samtidig har vi med lanceringen af 14 nye produkter i det seneste år skabt en langt stærkere produktportefølje. Alt i alt, går vi ind i anden fase af vores strategi i en styrket position, siger Kristian Teär.

I indeværende år er der fortsat uorden i markederne som følge af corona-pandemien, men hos B&O forventer man trods komponentmangel at kunne realisere en tocifret omsætningsvækst i 21/22.

- I 2021/22 vil vi fastholde vores nuværende strategiske retning. Vi vil fortsætte med at fokusere på otte kernemarkeder, investere i produktudvikling, opgradere vores økosystem af forbundne produkter og styrke vores salgs og marketing lokalt. Vi forventer at levere tocifret omsætningsvækst og forbedre vores lønsomhed. Vi forventer dog imidlertid også, at usikkerheden relateret til den globale knaphed på komponenter vil fortsætte gennem hele finansåret, siger Kristian Teär.

Læs mere om: b&o
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094