23948sdkhjf

Thrane & Thrane foran lukrativt nyt marked

Den nye og superhurtige Global Xpress-satellitdækning kan skabe et helt nyt vækstområde for Thrane & Thrane.
Inden for de næste par år sender Inmarsat tre satellitter op, som skal danne grundlag for den nye og uset hurtige Global Xpress-satellitdækning.

Den viden er interessant, fordi Thrane & Thrane skal levere terminaler dertil. Dermed kan den danske ingeniørvirksomhed stå foran et gennembrud på et nyt marked, vurderer eksperter med kendskab til branchen over for Berlingske Business.

En kærkommen mulighed
Og administrerende direktør i Thrane & Thrane, Walther Thygesen, siger dem ikke imod.

- Vores fokus er på det maritime marked, som Inmarsat også lancerer først. Derfor forventer vi os temmelig meget af Global Xpress, og vi regner med at blive en væsentlig aktør, siger han.

De nye jagtmarker kommer som en kærkommen mulighed for Thrane & Thrane, som dårligt kan finde markedsandele til at præstere mere organisk vækst.

- Vores ambition er at blive lige så store på Global Xpress, som vi er det på Fleetbroadband. Jeg er ikke i tvivl om, at vi kan generere indtjening til vores business, siger Walther Thygesen.

Spiller rolle i review
Ifølge Berlingske Business kan de store forventninger være en af de primære årsager til, at firmaets stifter, Lars Thrane, i skarpe vendinger har opponeret mod et salg af virksomheden til britiske Cobham plc.

Samtidig forventes det, at udviklingen inden for Global Xpress spiller en stor rolle i det review af virksomheden, Thrane & Thrane selv har iværksat med henblik på at finde en passende salgspris.

Netop Cobham plc har selv fået en ordre på 226 mio. kr. for at levere antenner til den nye teknologi, som Inmarsat samlet har skudt 7,3 mia. kr. i.

- Global Xpress slår alt VSAT, der er derude i øjeblikket. Vores forventning er, at kunderne vil bruge Global Xpress sammen med det stabile L-bånd, siger John Warehand, der er kommunikationsmedarbejder i Inmarsat.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094