23948sdkhjf

Iværksætter går på markedet med nyt UR-plugin: Der var masser af det, vi ikke skulle bruge

Den sidste legoklods.

Sådan benævner Peter Nadolny Madsen sin automatiske døråbner SD100, som han håber vinder indpas i produktionsvirksomhedernes verden. Hans firma gik i luften i januar 2021 med en ny enhed, der automatisk kan åbne skydedøre ind til CNC-maskiner, så cobot’en på den anden side kan føde maskineriet med emner. Døråbeneren kom på markedet 24. august. 

Døråbneren udgør så at sige den sidste brik mellem industrirobot på den ene side og den kollaborative robot på den anden side, så processen med emnefødning bliver helt automatisk.

- Mange CNC-maskiner bliver stadig manuelt betjent af en operatør, når der skal nye emner ind og ud. Eller også har operatøren til opgave at åbne døren, så en robot kan lægge nye emner i CNC-maskinen. Det synes vi kunne gøres smartere, lyder det fra Peter Nadolny Madsen.

Han har sammen med robot-koryfæerne Thomas Visti og Lasse Kieffer skabt virksomheden Made4CNC, der indtil videre har dette ene produkt på hylderne målrettet de maskiner, der kommer til fabrikkerne uden medfødt døråbner.

- Hvis man ikke køber CNC-maskinen med automatisk døråbner fra starten, så er det lidt kaotisk at installere noget nyt. Og forhandlerne vil bare gerne sælge dig en ny maskine, men det er lidt af en udskrivning for mange. Der vil vi gerne gøre en forskel, siger Peter Nadolny Madsen.

Specialdesignet

Systemet består af et styreskab og en aktuator. Styreskabet kommunikerer med robot og CNC-maskine og styrer aktuatoren, så denne åbner og lukker døren. Derudover er er der diverse beslag til at montere aktuatoren på CNC maskinen og et lille panel, som operatøren kan bruge til manuelt at åbne og lukke døren f.eks under indkøring

Vi var nødt til at få specialdesignet aktuatoren. Vi har brug for, at den kører hurtigt uden at trykke hårdt, og de løsninger vi fandt på markedet, kørte langsomt og trykkede hårdt. Så der var masser på markedet af det, vi ikke skulle bruge, siger Peter Nadolny Madsen.

For selvom døråbnerne skal sikre en automatisk produktion, så skal stadig være sikker.

- Den skal stadig arbejde i et miljø, hvor sikkerheden skal være i top, fordi operatørerne går forbi og skal kunne være nær CNC-maskinen og døren. Så det nytter ikke noget, døren trykker så hårdt, at det er farligt, siger han.

Ud i verden

Og efter otte måneder på markedet er det tid til at løfte blikket mod udlandet. Made4CNC har netop landet en aftale med en distributør i USA, der skal få produktet markedsført på den side af Atlanten.

- Det var meningen hele tiden, at produktet skulle lanceres world-wide. Det er, i forhold til de mange fordele for integratorer og slut-kunder, ikke et dyrt produkt, så vi håber at kunne skalere forretningen hurtigt, siger Peter Nadolny Madsen

Fakta:

  • Peter Nadolny Madsen stiftede Made4CNC i januar 2021 sammen med investorerne Thomas Visti og Lasse Kieffer. Trioen har spillet centrale roller i danske robotsucceser som Universal Robots, OnRobot, Purple Robotics og Mobile Industrial Robots.
  • Peter Nadolny Madsen er virksomhedens CEO, Thomas Visti skal netværke og skaffe kunder, mens Lasse Kiefer skal stå for udvikling af produktet.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.094