23948sdkhjf

Virusdræbende bænk høster designpriser

UV-virksomheden UVCbyEfsen har netop hentet to designpriser for en bænk med indbygget UV-teknologi til virusbekæmpelse.

Der er tale om prisuddelingen Design Award 2021 uddelt af Bo Bedre, og bænken har vundet i kategorierne Årets Design og Læsernes Favorit.

Det fremgår af en pressemeddelelse. 

Udviklet under corona

Bænken er udviklet af Holte-virksomheden UVCbyEfsen med Thomas Efsen i spidsen og møbeldesigner Kasper Salto.

Under Coronapandemien fik Salto og Efsen ideen til at tegne og udviklede et en bænk med indbygget UV-lys, som kan desinficere genstande på en sikker og hurtig måde. Og på den måde nedbringe smitten.

- Det er naturligvis en stor glæde for os, at vores funktionelle og innovative designsamarbejde får denne positive anerkendelse. I vores nye verdenssituation, hvor en stor del af befolkningen prioriterer et højt hygiejneniveau, skal vi derfor fremover stadigvæk forholde os til øget rengøring – og så kan vi jo lige så godt have noget pænt at se på, siger Thomas Efsen, direktør i UVCbyEFSEN.

Vil skabe designhus

Bænken er designet med et hulrum, hvor genstande kan lægges under UV-bestråling i ganske få sekunder for dermed at blive renset for de værste virus og bakterier.

Og selvom coronaen fylder mindre nu, så vil UV BENCH vil også i fremtiden kunne fungere som et hjælpemiddel, der bekæmper almindelige folkesygdomme, som forkølelse og influenza, fortæller Salto og Efsen. 

Bænken blev lanceret i september 2020 og er solgt til en række institutioner, virksomheder, hoteller og museer mm.

Det unikke samarbejde fortsætter, og visionen for fremtiden er at etablere et nordisk designhus inden for UV-desinfektion.

Målet er at skabe nye produkter og unikke løsninger, der kombinerer det æstetiske med funktionelle desinfektionsløsninger i en ny tradition, som skaberne kalder ”designology”.

- Med UV BENCH viser vi det unikke ved den danske designtradition, når vi kombinerer teknologi med møbeldesign. UV BENCH er primært designet og konstrueret ud fra et behov for at desinficere genstande, som går fra hånd til hånd. Det smalle vindue på forsiden af bænken viser verden, at der findes andre måder til desinfektion på end sprit og sæbe, fortæller Kasper Salto.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.093