23948sdkhjf

Shape rejser flere millioner på børsen

Robotproducenten Shape Robotics, der står bag læringsrobotten Fable, har hentet knap 10 millioner kroner på et nyt udbud af aktier på fondsbørsen Nasdaq First North.

Det oplyser Shape Robotics i en selskabsmeddelelse.

Helt nøjagtigt er der tale om et bruttoprovenu på 11,1 milloner kroner, der efter betaling af omkosninger bliver til et nettoprovenu på 9,9 millioner kroner. 

Aktierne blev udbudt hen over 14 dage i september måned, og interessen var så overvældende, at emissionen blev markant overtegnet. Derfor måtte virksomheden prioritere, at allerede eksisterende investorer fik en større bid af virksomheden, oplyser Shape i en selskabsmeddelelse.

Ifølge en selskabsmeddelelse skal de nye millioner bruges på den nye satsning i Rumænien, hvor Shape netop har opkøbt tech-virksomheden StoryKids by EP S.R.L, og planen er nu at opføre en række robotlaboratorier på skoler det næste års tid.

- Med kapitalrejsningen har vi fået skabt en platform for at realisere vores vækststrategi herunder vores spændende projekt i Rumænien, og jeg vil godt benytte lejligheden til at rette en stor tak til eksisterende aktionærer, som på denne måde har vist os tillid og givet os vigtig opbakning, udtaler administrerende direktør i Shape Robotics David Johan Christensen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.171