23948sdkhjf

Radarproducent hyrer veteraner: - Vi har stor glæde af de faglige kompetencer

Radarproducenten Weibel Scientific er gået ind i veteranprojektet Velkommen Hjem – Ressourcestærke veteraner, der ansætter tidligere udsendte soldater og giver dem en gelinde overgang fra forsvaret til det civile arbejdsliv.

Og ifølge Thomas Øiseth Munkholm er veteranerne en sand gevinst for Weibel.

- Det skal ikke være nogen hemmelighed, at vi som radarproducent kan have stor glæde af de faglige kompetencer, soldaterne bringer med sig, siger Thomas Øiseth Munkholm, der er ejer og VP Business Development i Weibel Scientific.

Han fortsætter:

- Som virksomhed føler vi et stort ansvar for at hjælpe de mennesker, der på vegne af Danmark har påtaget sig et medmenneskeligt ansvar for at sikre fred og frihed ude i verden, siger han.

Alle burde deltage

Han tilføjer, at projektet udover at få adgang til værdifulde kompetencer også er en måde, hvorpå Weibel kan løfte et socialt ansvar. Og det burde alle være med til at løfte, mener han, uanset om man leverer til forsvaret eller ej.

- Det er oplagt at lave en kobling mellem veteranprojekter og forsvarsindustrien, men vi synes faktisk, at alle danske virksomheder burde bidrage til at hjælpe danske veteraner. For det første er det en gruppe medborgere, der med deres særegne personlige kompetencer er naturlige team-playere. For det andet skylder vi som samfund at hjælpe de, der med flag på skulderen og våben i hånd har tilbudt deres liv for at andre kunne leve, siger han.

Weibel er en af de nyeste medlemmer i Velkommen Hjem projektet og trådte ind i projektet i starten af september.

Weibel havde allerede 25 veteraner ansat, svarende til 10 procent af medarbejderstyken, men med det nye projekt har de forpligtet sig yderligere. 

Weibels ledergruppe har netop vedtaget en ny veteranstrategi, hvor vi dels forpligter os på at gøre en ekstra indsats for at afdække den nødvendige fællesmængde mellem en veterans kompetencer og Weibels behov, og dels committer os på at eksperimentere med fx skånejobs til veteraner med nedsat funktionsevne, siger Thomas Øiseth Munkholm.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094