23948sdkhjf

Sådan går det med at finde nye job til 335 fyrede Danfoss-medarbejdere

Danfoss offentliggjorde i starten af 2020, at virksomhedens fabrik på Albuen i Kolding skulle lukke og 335 job flyttes til Polen.

Opsigelserne er sket i etaper, og faktisk er det gået ret godt med at få medarbejderne i nye job, fortæller de lokale fagforeninger til JydskeVestkysten.

- Omkring 45 af de opsagte stillinger på Danfoss i Kolding har været organiseret hos Dansk Metal, og her har 15 fundet nyt arbejde. Vi får også positive tilbagemeldinger fra de resterende 30, hvor en større del af dem har noget nyt på tegnebrættet, mens andre alligevel var ved at nå en alder, der gjorde dem klar til pension, siger faglig sekretær hos Dansk Metal i Kolding, Frank Grevelund, til JydskeVestkysten.

En lignende optimisme har Jørn Thomsen, der er gruppeformand for faglig industri hos 3F i Kolding.

Han fortæller, at 3F har godt 210 ansatte organiseret med tilknytning til fabrikken. For øjeblikket er der kun 30 ledige med tilknytning til faglig industri, og kun få af dem kommer fra Danfoss.

Fabrikken i Kolding lukker først endeligt ned i første kvartal 2022, så de sidste medarbejdere er endnu ikke fratrådt deres stillinger.

Originalartikel: https://jv.dk/artikel/status-s%C3%A5dan-g%C3%A5r-det-med-at-f%C3%A5-de-335-fyrede-medarbejdere-p%C3%A5-danfoss-i-kolding-i-arbejde

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.095