23948sdkhjf

Kabelproducent satser i Østersøen: De første montører ansættes inden jul

Polen har et nationalt mål om at installere op mod 11 GW havvind inden 2040.

Netop den udvikling har fået NKT til at opruste med et projekt- og driftscenter i den polske havneby Gdynia ved Østersøen, hvor flere havvindmølleparker efter planen skal bygges. 

Den polske satsning på havvind får NKT til at forudsige at efterspørgslen på sø- og landkabler vil stige. Investeringen i det nye polske center er derfor et naturligt skridt i NKT’s langsigtede engagement i landet. 

- Det stigende fokus på vedvarende energi i Polen er ikke kun godt for miljøet. Det åbner også interessante muligheder for os i det voksende marked for havvind og behovet for løbende udbygning af elnettet. Vi er i forvejen stærkt repræsenteret i Polen, og det er derfor naturligt for os at udbygge vores position i landet med det nye center, siger Alexander Kara, CEO i NKT. 

Med to eksisterende fabrikker i Polen, som har specialiseret sig i installationskabler, lavspændingskabler og pvc-komponenter, er NKT allerede godt rustet til at imødekomme den stigende efterspørgsel efter energikabler, som bliver drevet af moderniseringen af det polske elnet.

NKT forventer at ansætte de første kabelmontører i Polen inden udgangen af 2021, mens yderligere medarbejdere vil blive ansat i takt med, at de første havvindsprojekter materialiserer sig i de kommende år. 

Læs mere om: NKT
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.079