23948sdkhjf

EMS’er er på udkig efter flere opkøb

Et opkøb i 2011 og 2018, og måske er der flere om hjørnet for EMS-virksomheden ETK EMS, der har hovedsæde i Skanderborg.

Intet er konkret endnu, men pilen peger i retning af, at der skal flere opkøb til i fremtiden, fortæller Torben Drejer, der er VP og partner i virksomheden.

- Vi er da absolut på udkig. Vi føler, vi har en sund og stærk og stærk forretningsmodel med en god økonomi og gode kunder. Vi er grundlæggende altid i opkøbstanker, siger Torben Drejer.

Udadvendt rolle

Lige nu er ETK EMS ved at finde en ny CEO, så Torben Drejer og Thomas Vinter, der driver virksomheden i dag, kan bruge deres kræfter på andre ting. Og netop Torben Drejer skal frem over have en mere udadvendt rolle, hvor han blandt andet skal vejre markedet for mulige opkøb.

Det fortæller Peter Arndrup Poulsen, der er partner og Director of operations i kapitalfonden Blue Equity, der 1. oktober overtog 60 procent af ETK EMS.

- Torben er dygtig til opkøb, til at stå for integrationen af nye samarbejder og sørge for, at alle tandhjul passer sammen. Alle i branchen kender Torben, og Torben kender alle i branchen, siger han.

Han fortsætter:

- Vi køber ikke alt, der rimer på elektronik. Vi leder efter nogen, hvor vi kan se en eller anden form for værdifællesskab. Vi har stadig den familieånd, der findes i en mellemstor virksomhed. Den kan være svær at bevare, når man køber til, og derfor skal det være det rigtige, man køber og indlemmer, siger Peter Arndrup Poulsen.

Kortere mellem opkøb

I 2018 købte virksomheden EMS-virksomheden Delfi Electronics, der ellers måtte dreje nøglen.

De fleste arbejdspladser blev dog reddet, og ETK EMS fik grundlagt en tilstedeværelse i Sønderborg. Og det er noget lignende man ønsker sig i de fremtidige opkøb, fortæller Peter Arndrup Poulsen.

- Når vi køber, køber vi med medarbejdere og og for at få en markedsposition i det lokale område. Vi køber med de faglærte, da det også er en måde at rekruttere på i et presset marked, fortæller han.

Torben Drejer supplerer.

- Vi købte i 2011 og 2018. Nu hvor vi har fået en stærk og erfaren partner med ombord samt snart en ny CEO, der kan tage fra i hverdagen, kan jeg bruge mere tid på at netværke og holde øje med muligheder i markedet, så kan det være, der bliver kortere mellem opkøbene, siger han.

Fakta

  • ETK EMS blev etableret i 1978 og voksede hurtigt i løbet af de næste par år, hovedsagelig med produktion for nogle få lokale virksomheder.
  • ETK EMS er i dag en global virksomhed, der servicerer kunder i hele verden, og tilbyder montering af PCBA'er, mekaniske montager, box-build-løsninger og skræddersyet logistik.
  • Kapitalfonden Blue Equity har i Q3 2021 overtaget en betydende andel i selskabet af Torben Drejer og Thomas Vinter, og ejerforholdet i det ultimative hovedselskab er nu således:
    • 60% ETK Finans (Blue Equity)
    • 15% Hakuna Matata ApS (Torben Drejer)
    • 25% Javitek ApS (Thomas Vinter)
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.078