23948sdkhjf

EMS’er rykker ind i USA: Man har lært af corona og naturkatastrofer

Den tyskejede EMS-koncern Semecs, der har dansk kontor i Sorø, er på vej ind i et amerikansk eventyr.

Semecs’ tyske ejer Sero har netop købt den amerikanske EMS-virksomhed Syncron i Florida og etablerer nu produktion der for at servicere den voksende amerikanske kundekreds.

Det fortæller Sales Director i Semecs Egon Lykke Nielsen til Electronic Supply.

- Kunderne i USA vil gerne have produktion hos os, men ønsker samtidig en lokal produktion i USA, Mexico og Canada. Man har lært af corona, at det er smart at have produktion tæt på, og i USA er man også opmærksom på naturkatastrofer, der kan lukke hele regioner, siger han og fortsætter:

- Desuden handler det også om mindre transport og miljøhensyn. Ud over det er der visse beskatningsfordele ved at have så højt som muligt lokalt indhold indenfor denne region, siger han.

Semecs har produktion i Slovakiet, og Sero har produktion i Tyskland. Det er virksomhedernes intention at udvikle produktionskapaciteten hos virksomheden i USA med nye fuldt automatiske linjer, i lighed med dem som bruges hos Sero og Semecs. Dette for at kunne forsyne både det Nord Amerikanske automobil og medico marked.

- Det handler mest om forsyningssikkerhed fra vores side. Hvis fabrikken i Slovakiet bliver ramt af corona, så kan vi stadig levere fra fabrikken i USA, siger han.

Produktion i nærområdet

Fabrikken USA bliver altså et tillæg til produktionen i Slovakiet og Tyskland, så er der ikke tale om, at man reducerer produktionskapaciteten i Europa. Tværtimod derimod er der et behov for en øget kapacitet på grund af øget efterspørgsel på regional produceret elektronik.

- Europæiske virksomheder efterspørger stadig produktion i Europa, så vi bliver i det nærområde. Vi oplever klart en bevægelse af, at flere og flere trækker produktion tættere på, så vi har alle mulige grunde til at blive i Europa, siger han.

Første tur i USA

Med opkøbet i Florida er det første gang, at Sero - og derigennem Semecs - skal i gang med produktion i USA. Den amerikanske virksomhed, der er blevet købt, er en klassisk EMS-virksomhed med en lille andel medico-produktion, og det er meningen, at medico- og automotive-benet skal styrkes i USA.

- Produktionen i Tyskland og i Slovakiet er højautomatisk, så timelønnen er mere eller mindre den samme, om den ligger i USA eller Slovakiet. Derfor kan teknologien i produktionslinjen mere eller mindre overføres direkte, og så kommer besparelsen i, at man slipper for transporten over Atlanten, siger Egon Lykke Nielsen.

Fakta

  • Sero er grundlagt i Tyskland og er stærke i forretningssegmentet automotive.
  • I foråret 2021 blev den hollandsk-grundlagte EMS-virksomhed Semecs opkøbt og lagt ind under tysk Sero. Det er Semecs, der har en dansk afdeling i Sorø.

Læs mere om: EMS
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.094