23948sdkhjf

Industrien får millioner til digitalisering

Fem udviklingsprojekter med støtte for i alt 115 millioner. kr. skal sætte fart i industriens digitalisering. Styring af en flere robotter på samme tid og brug af kunstig intelligens på små enheder er en del af projektet

Samarbejdende robotter, kunstig intelligens (AI) på små enheder og fremtidens digitale arbejdsplads.

Det er tre af fem nye digitale forsknings- og innovationsprojekter, som er støttet med i alt 115 millioner kroner.

Det nationale forskningscenter for avancerede digitale teknologier, DIREC, både støtter og koordinerer projekterne, som udover de tre nævnte også kigger på brug af AI på hospitalerne og sikkerhed i IOT-enheder.

- Styrken i projekterne er, at samarbejdet foregår på tværs af universiteterne og industrien, forklarer Thomas Riisgaard Hansen, direktør for DIREC i en pressemeddelelse.

Her er et udpluk af projekterne.

Styring af robotter

Samarbejdende robotter: Hvordan styrer og programmerer man robotter, når det ikke kun handler om én robot, men fx otte robotter, der skal samarbejde. Det scenarie er fx relevant inden for landbruget eller ved store ulykker, hvor mange biler er kørt sammen på motorvejen. I projektet HERD vil forskere og industri se på, hvordan man styrer og programmerer dem.

Projektet er et samarbejde mellem Syddansk Universitet, Aalborg Universitet, CBS, Teknologisk Institut, Roboto og Agro Intelligence.

Hybride arbejdspladser

Fremtidens hybride arbejdsplads: Vi kender alle sammen Zoom og Teams, som er blevet hverdag under corona, men hvordan ser næste generation af digitale værktøjer, som kan understøtte fremtidens hybride arbejdsplads ud? I projektet ReWork er forskere gået sammen med en række virksomheder om at designe og udvikle processer og værktøjer, der kan forbedre det gode samarbejde på distancen. De vil både se på, hvordan man digitalt kan understøtte fremtidens arbejdsgange, men de vil også se på, hvordan man kan bruge digitalisering til at gøre det lettere at kombinere familieliv med arbejdsliv.

Projektet er et samarbejde mellem Aarhus Universitet, Københavns Universitet, IT-Universitetet og Roskilde Universitet, Alexandra Instituttet, Arla, Bankdata, kunstnerkollektivet Catch,

AI på små enheder

Embedded AI: Hvordan arbejder man med avanceret AI, når det ikke foregår i de store systemer, men ude i edge´n på mindre enheder? Men modsat skyen, så er ressourcerne begrænsede på små enheder, og derfor vil man i projektet udvikle metoder og værktøjer, der optimerer programmering på små enheder.

Projektet er et samarbejde mellem DTU Compute, Aarhus Universitet, Københavns Universitet, CBS, Grundfos, MAN Energy Solutions, Velux og Indesmatech.

IOT-sikkerhed

Sikre IoT-enheder: I projektet “Secure Internet of Things" ser man på, hvordan vi håndterer sikkerhed, efterhånden som vi putter mere intelligens ind i alt fra smarte termostater til garagedøre.

Det er et samarbejde mellem Aarhus Universitet, Aalborg Universitet, DTU Compute, CBS, Alexandra Instituttet, Terma, Develco Products, Beumer Group og Logos Payment Solutions.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094